Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több sportlehetőség és jobb közvilágítás

Ötletek a Mátyás tér jövőjéről I.

2015. június 11. csütörtök

A Mátyás tér szépítése, funkcióinak bővítése kapcsán tartott lakossági fórumot a Kesztyűgyár Közösségi Házban a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa Csoport). A lakók egy része a sportolási lehetőségeket bővítené, többen a közvilágításon módosítanának.

 A viharos idő ellenére szép számmal érkeztek a beszélgetésre a környék lakói, hogy elmondják véleményüket és javaslataikat arról, szerintük mit kellene változtatni, hogyan lehetne élhetőbbé tenni a Mátyás teret. A Kesztyűgyárban tartott ülésen Alföldy György, a Rév8 Zrt. építésze elmondta, hogy a Magdolna Negyed Program III. üteméből fennmaradt maradványösszeget a tér szépítésére kívánják fordítani. A szervezők két, a Mátyás teret ábrázoló térképet is magukkal hoztak, amelyekre az aktuális problémák és a megoldási javaslatok kerültek.

Építő javaslatok

A lakók részéről több javaslat érkezett: többek között a tér nyitvatartási idejének meghosszabbítása, teljes bekerítése, a pihenőterület növelése és a sportolási lehetőségek bővítése kapcsán. Többen a közvilágításon módosítanának, hiszen a tér újjáépítésekor a frissen ültetett fák még kis koronájúak voltak, mára azonban megnőttek, és takarják a lámpákat. Volt, aki a kutyafuttató mellett érvelt, de szó esett a Kesztyűgyárról is, ahol a környék gyermekei nyugodtan sportolhatnak.

A cél egy élhetőbb tér

Felmerültek a közbiztonságot érintő kérdések is, főként a bevándorlók okozta problémákat (közterületi alkoholfogyasztás, hangoskodás) vetették fel a lakosok Asztalos Dávid rendőr főtörzsőrmesternek a környék körzeti megbízottjának.

Balogh István önkormányzati képviselő pozitívan értékelte az eseményt, hiszen most elindult egy párbeszéd, amelynek eredményeként az itt élők segítségével egy szebb és élhetőbb Mátyás teret kaphatunk. A következő ülésre a most felmerült igényekre próbálják megtalálni a válaszokat. A tervek szerint egy tájépítészt is segítségül hívnak majd, aki a megvalósíthatóságban tud segíteni.

Legfrissebb

Jelöljön Ön is a Józsefvárosi kitüntetésekre!

Új emléktáblák és Kolodko-szobor a kerületben

Átadják a Kálvin téri, Corvin negyedi és a Semmelweis Klinikák állomásokat

Milyen legyen a Losonci tér? Közösségi tervezés

Miénk itt a tér… - Beszámoló a Tavaszváró Piknikről

Ideiglenes védelemről döntött a képviselő-testület

Gyermekrészvételi pályázaton indul a Józsefvárosi Önkormányzat

Idén is folytatódnak a kerületi kutyafutattók fejlesztései

A JKN Zrt. működését érintő képviselő-testületi döntések

A Képviselő-testület napirendje 2022. május 5.

Facebook

Városfejlesztés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben