Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pihenőrész és sütőhely is épül

Tovább szépül a Magdolna Közösségi Kert

2015. június 26. péntek

Egy üres önkormányzati telken hozta létre tavaly a Magdolna Közösségi Kertet a Józsefvárosi Polgárőrség. Azóta óvodásokkal és környékbeli lakosokkal összefogva gondozzák az ágyásokat. A kertben idén nyáron fedett pihenőrészt és sütőhelyet alakítanak ki.

A Magdolna utcai közösségi kertben 24 darab magas ágyást gondoznak óvodások, civil szervezetek, a környék lakói és a józsefvárosi polgárőrök közösen. A termőterület már az idén szűkösnek bizonyult, hiszen a környékről egyre többen csatlakoztak a kertművelőkhöz.

A bővülő közösség számára hamarosan komfortosabbá válik a kert, amelyet elsősorban azért hoztak létre, hogy a kerületi kisgyermekek megismerkedhessenek haszonnövényekkel és azok felelős gondozásával.

A parcellák kis kertészeinek most egy fedett területet alakítanak ki négy asztallal és padokkal. A pihenőrész mellé bográcsozó- és sütőhely kerül, a hátsó részre pedig egy kennelt építettek, amelynek lakója éjszakánként a termést őrzi majd.

A most épülő pihenőrészen egyszerre 30-40 fő tud majd leülni és az itt megtermett alapanyagokat felhasználva a sütőhelyen közös ebédet is készíthetnek – mondta Kaiser József, a környék önkormányzati képviselője. Hozzátette: szeretnék, ha a kertet gondozó óvodások a zöldségek mellett megismerkednének a gyümölcsökkel is, ezért hét facsemetét ültettek. További tervek szerint a kertet körülvevő tűzfalakat grafittiművészek varázsolják széppé. A fejlesztéseket pályázati forrásból valósítják meg, a Magdolna Negyed Program III. részeként a Józsefvárosi Polgárőrség 3 millió forint támogatást nyert közösségi tér kialakítására. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben