Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az egészségügy ünnepe

Koszorúzás a Semmelweis Egyetemen

2015. június 30. kedd

Semmelweis Ignác születésnapja, július elseje a magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. A Semmelweis Egyetemen is megemlékeztek a névadóról, Józsefváros Önkormányzatának nevében Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke koszorúzta meg az anyák megmentőjének szobrát.

Az egyetemi ünnepi programsorozat részeként a Belső Klinikai Tömb udvarán koszorúzási ünnepélyt tartottak. Dr. Bánhidy Ferenc, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese beszédében felidézte Semmelweis életútját, munkásságát; „egy olyan géniuszét, aki saját kútfőből képes volt nagy szembeszélben kiállni és megküzdeni szakmai igazáért, nem önös érdekből, hanem a gyógyítás okán”.

Mint fogalmazott, Semmelweis munkásságának üzenete, hogy küzdjünk kitartóan tudományos igazunkért, vállaljuk fel a szükséges konfliktusokat, és bízzunk a jövő nyújtotta igazságban.

Az egyetem vezetése és dolgozói mellett Józsefváros önkormányzatának nevében Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke koszorúzással és főhajtással rótta le tiszteletét Semmelweis Ignác szobránál.

Zentai Oszkár kérdésünkre válaszolva elmondta, Józsefváros önkormányzata feladatának tartja, hogy folyamatosan fejlessze a kerületi egészségügyi ellátást. Jelenleg is folyik az Auróra utcai szakrendelő korszerűsítése, emellett háziorvosi rendelők felújítására is pályázott az önkormányzat.

Az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke hozzátette, Józsefváros Egyetemváros jelzőjét erősíti a Semmelweis Egyetem jelenléte a kerületben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben