Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

"Józsefvárosban nincs hepatitis-járvány"

Liberális jogvédők valótlanságokat terjesztenek Józsefvárosról

2015. június 30. kedd

Józsefvárosban nincs hepatitis-járvány – jelentette ki közleményében Dr. Ferencz Orsolya. A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke ezt arra a filmre reagálva írta, amelyben liberális jogvédők valótlanságokat terjesztenek Józsefvárosról. A KEF elnökének teljes közleményét itt olvashatja.

"Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a liberális jogvédők legújabb filmjükben – ismét, a tényektől nem zavartatva magukat – megtévesztő módon azt a hamis látszatot keltik, mintha bármilyen hiteles adattal rendelkeznének a Józsefvárosban tapasztalható közegészségügyi kérdésekkel kapcsolatban, ezáltal felelőtlenül ijesztgetik az embereket. Közveszéllyel fenyegető kijelentéseikkel szemben az igazság az, hogy Józsefvárosban nincs hepatitis-járvány.

A TASZ által hangoztatott adatok szakmailag teljességgel megalapozatlanok és közvélemény hiteles és valósághű tájékoztatására vonatkozó követelményeknek sem tesznek eleget.

Az önkormányzat nem szüntetett meg tűcsere-programot, hiszen nem is működtetett ilyet. A Kék Pont Alapítvánnyal kötött megállapodását mondta fel, mivel az alapítvány a szerződésben vállalt feladatait nem teljesítette és tűcsere helyett tűosztogatást folytatott. A programjuk megszüntetéséről ők maguk döntöttek, éppen úgy, ahogyan később a XIII. kerületben is. A Kék Pont tevékenységének megszűnése óta az eldobált tűk száma közel 40 százalékkal visszaesett, így nagymértékben csökkent a józsefvárosiakat fenyegető fertőzésveszély.

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum nem támogatja és nem is fogja támogatni a drogliberalizációt, és ezen semmilyen jogvédő hangos hecckampánya nem fog változtatni. A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum legfőbb célja a drogellenes küzdelemben, hogy a józsefvárosiak egészségét és egészséges környezethez való jogát megóvja, és a drogfogyasztóknak valódi, érdemi segítséget nyújtson a gyógyuláshoz.

Dr. Ferencz Orsolya,

a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke ”

Fotó: korábbi felvétel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben