Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A köztisztviselők ünnepe

Kocsis Máté: példaértékű a józsefvárosi köztisztviselők munkája

2015. július 01. szerda

Minden év július 1-je a köztisztviselők napja. Ez alkalomból Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté és a kerület jegyzője, Danada-Rimán Edina kedden a Polgármesteri Hivatal dísztermében adta át az idei „Józsefváros Közigazgatásáért” kitüntetéseket, és a „Jegyzői” illetve a „Polgármesteri Dicséreteket” a hivatal dolgozóinak.

Dr. Kocsis Máté polgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet a pályázatok sikerességét megalapozó hivatali munkára. „A legsikeresebben pályázó kerület vagyunk. Ez nagy dolog, Józsefváros ezen a területen rengeteget fejlődött. Emellett kiváló a gazdálkodásunk is, ami a pénzügyi osztály munkatársai mellett Egry Attila alpolgármester úr érdeme.”

Egy sikeres csapat

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy önerőből egyre több mindent tudnak megvalósítani, és fognak is, mert a józsefvárosi egy jól pályázó, stabil gazdálkodással rendelkező, sikeres, nagyszerű munkatársi csapattal dolgozó önkormányzat, amire mindannyian büszkék lehetnek. „Példaértékű, amit az elmúlt pár évben ez a közösség elért, a gratuláció a kitüntetetteken és a jubilálókon túl mindenkinek szól. Egy ekkora gépezetben, ha egy-egy fogaskerék kiesik, megállhat az egész rendszer. Nagyon jó, hogy mi számíthatunk egymásra” – mondta a polgármester.

Kocsis Máté azokat is méltatta, akik 10, 15, 20, 25 éve dolgoznak a hivatalban. „Szeretném megköszönni a leghűségesebbeknek az ittlétüket, mert az ő jelenlétük példamutatás is.” A polgármester kitért a hivatal épületét érintő felújításokra is. „Ez a csapat elért annyi eredményt, hogy megérdemeljék, hogy a városháza is megszépüljön úgy, mint a kerület. Nemcsak azért, hogy a városháza külseje illeszkedjen a városéhoz, hanem azért is, hogy az itt dolgozók munkakörülményei, komfortérzete jobb legyen.”

Javuló munkakörülmények

Danada-Rimán Edina beszédében megjegyezte, jelenleg 247-en dolgoznak a hivatalban. „247 egyéniség, akiknek a munkája, személyisége, a hite és az elkötelezettsége alkotja egységgé ezt a szervezetet. Józsefváros sokszínűsége leképeződik hivatali szinten is. Sokan vagyunk, sokfélék, de végső soron ugyanazért a célért dolgozunk.”

Hozzátette, azokat a kollégákat díjazzák, akik nemcsak egész éves kitartó munkájukkal, hanem egyéniségükkel is hozzájárultak a hivatal sikeréhez. Olyan személyek, akik kifejezik azt a sokféleséget, amire szükség van egy jól működő szervezetben. A jegyző asszony is kitért a Józsefvárost 10, 15, 20 és 25 éve szolgáló köztisztviselőkre és megköszönte munkájukat.

Danada-Rimán Edina jó híreket is közölt a dolgozókkal. „Tovább tudjuk javítani a munkakörülményeket, hiszen a tavalyi vizesblokk-felújítás és a jelenleg zajló nyílászáró-csere mellett a képviselő-testület forrást biztosított a főépület homlokzat-felújítására is, ezen felül folytatjuk az irodák állapotának korszerűsítését”- mondta.

A kitüntetettek

„Józsefváros Közigazgatásáért” kitüntetésben részesült:  

Szalontainé Cservenák Anna (Gazdálkodási Ügyosztály). 1998. január 12. óta dolgozik a közigazgatásban a Polgármesteri Hivatalnál. Jelenleg a Gazdálkodási Ügyosztály munkatársa, az ingatlanvagyon katasztert kezeli. Kitartó, lelkiismeretes, a rábízott feladatokat precízen végzi, az ügyosztályon mindenkinek a munkáját ismeri.

Kósa Edit (Jegyzői Kabinet, Ügyviteli Iroda). 1990. szeptember 1-én lépett be a Polgármesteri Hivatalhoz, 15 évig dolgozott gyámhivatali ügyintézőként. Ezt követően rövid időre a XVIII. kerületi Önkormányzathoz került, majd 2006 februárjától ismét hivatalunk munkatársa, ezúttal szociális, családtámogatási területen, majd 2008-tól az Ügyviteli Iroda vezetője lett. Pontossága, szakmai tudása, és a munkaköréhez elengedhetetlen szervezőkészsége kiemelkedő.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetésben részesült:

Tóth Tímea (közbiztonsági referens). 2013 áprilisától dolgozik a hivatalnál közbiztonsági referensként. Feladata a kerületi katasztrófavédelemben valamint rendvédelmi és honvédelmi feladatokban való közreműködés. Katasztrófahelyzetekben jó szervezési és együttműködési képességének köszönhetően mindig kiválóan teljesíti feladatát, fáradságot nem kímélve, éjszakába nyúlóan szervezi a társhatóságokkal a józsefvárosi lakosok megsegítését.

Dobó Magdolna (Humánszolgáltatási Ügyosztály, Humánkapcsolati Iroda).14 éve dolgozik a hivatalban, 2 éves lakásügyi kitérőt leszámítva 12 éve tanügyi igazgatási feladatot lát el. Jelenleg az óvodák működésének segítése és nyilvántartások vezetése a fő feladata. Megbízható, precíz munkaerő.

„Jegyzői Dicséret” kitüntetésben részesült:

Vácziné Kovács Emília (Hatósági Ügyosztály, Anyakönyvi Iroda).1993. december 1-je óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Pályafutását a hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján kezdte, majd 2000. január 1-jétől Okmányirodai ügyintézőként dolgozott. 2013 januárjától anyakönyvi igazgatási feladatokat lát el. Munkáját elhivatottan, nagy hozzáértéssel, lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzi. Szociális érzékenysége, empatikus készsége nagy türelemmel párosul.

Kertész Andrea (Közterület-felügyeleti Ügyosztály).2011. augusztus 27-én került a Józsefvárosi Közterület-felügyelet állományába. Munkáját nagyfokú szakértelem, hivatástudat, kitartás és tolerancia jellemzi. A szabálysértési és közigazgatási ügyintézők vezéregyéniségeként folyamatosan felügyeli és irányítja a csoport tagjait. Kiváló kapcsolatteremtő készségével a vezetőkkel, valamint a külső partnerekkel magas szintű emberi és szakmai együttműködést alakított ki. 

A kitüntetések átadását követően Danada-Rimán Edina átadta a közigazgatási főtanácsadói címet tartalmazó oklevelet Hudák-Dobos Mártának, a Pénzügyi Ügyosztály munkatársának. 2012 decemberétől dolgozik a Polgármesteri Hivatalban, mint kontrolling ügyintéző először a Jegyzői Kabinet Törvényességi és Perképviseleti Irodáján, majd 2014 szeptemberétől a Pénzügyi Ügyosztályon. Teljes erőbedobással dolgozott és dolgozik a szabályzatok kialakításáért és azok betartásáért.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben