Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Változások a kerületi parkolásban

Ingyen parkolhat minden józsefvárosi

2015. július 14. kedd

Valamennyi józsefvárosi, állandó lakcímmel rendelkező autós egyformán jogosult az ingyenes várakozást biztosító várakozási engedélyre – közölte Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási igazgatósága. Az engedélyek a Német utcában, illetve a www.jpsz.hu oldalon igényelhetők térítésmentesen.

A Fővárosi Önkormányzat parkolási rendelete 2015. július 12-től a Tisztviselőtelepen és a Kerepesi út – Hungária krt. – Salgótarjáni út – Asztalos Sándor utca által határolt területen, valamint a Kőbányai úton állandó bejelentett lakcímmel rendelkező józsefvárosiak részére is lehetővé tette az ingyenes parkolásra jogosító lakossági várakozási hozzájárulás kiadását.

Az engedélyek feltételei

A lakossági várakozási hozzájárulások kiadása 2015 januártól térítésmentes. Az engedélyek kiadásának feltételei változatlanok: a legfontosabb az állandó bejelentett lakcím, a forgalmi engedélybe bejegyzett igénylő, s hogy a kérelmezett gépkocsinak nem lehet adótartozása. 

Fontos azonban tudni, hogy az alábbi, Józsefvárosban található, de fővárosi tulajdonban lévő közterületeken a kerületi lakossági parkolási engedélyek NEM érvényesek: Baross tér, Blaha Lujza tér, József krt., Múzeum krt., Rákóczi tér, Rákóczi út, Kerepesi út, Keleti Pu. indulási és érkezési oldal, Fiumei úti felüljáró alatti parkoló.

Az igénylés módja

A lakossági várakozási engedély kiadása nem automatikus, hanem a következő elérhetőségek valamelyikén kell kérelmezni: a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási Igazgatósága ügyfélszolgálatán (VIII., Német u. 17-19.), vagy a www.jpsz.hu weboldalon lévő ügyfélkapu alatt.

További részletek: www.jpsz.hu. Telefon: 299-7000 (Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási igazgatóság).

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben