Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hátrányos helyzetű nők segítése

Sokrétű programok a Fókusz Női Közösségi Központban

2015. július 16. csütörtök

A Magdolna utca 47. szám alatt található Fókusz Női Közösségi Központban valósul meg a „Társadalomból kirekesztett nők foglalkoztatása és rehabilitációja” című program 2015. június 15-től. A szakmai felügyeletet a Kesztyűgyár Közösségi Ház látja el. A megnyitón Sántha Péterné alpolgármester asszony hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepe van egy közösségi térnek, ha hátrányos helyzetű emberekről, legfőképpen, ha nőkről, anyákról van szó.

 A Fókusz Női Közösségi Központ leginkább a Magdolna negyedben élő nőknek és édesanyáknak szeretne segítséget és támogatást nyújtani a mindennapi problémák megoldásában az álláskereséstől a sütési-főzési tanácsokig. Sántha Péterné megnyitó beszédében kiemelte, hogy egy ilyen kulturált, jól felszerelt közösségi térben a környékbeli rászoruló nők és asszonyok segítségre találhatnak. Az egyik legfontosabb célja az intézménynek, hogy lehetőséget biztosítson a hátrányos helyzetű nőknek, hogy minél több foglalkozáson vehessenek részt, esetleg közösen találhassanak megoldást problémáikra. Ezért fontos részei a programnak az önismeret-fejlesztés és a lelki segítségnyújtás is. Az alpolgármester asszony hozzátette, hogy a közös veteményes ellátása felelősségre tanítja a hátrányos helyzetű nőket, emellett az itt elsajátított sütés-főzési ismereteket a családjukról való gondoskodásban hasznosíthatják.

A Fókusz Női Közösségi Központ a következő szolgáltatásokkal várja a környékbeli nőket, asszonyokat: heti egy alkalommal álláskeresési klubfoglalkozást tartanak, a Hogyan tovább? elnevezésű programjukban a környéken élő hátrányos helyzetű nőknek biztosítanak konzultációs lehetőséget, heti rendszerességgel pszichológus is rendelkezésre áll a lelki problémák megoldásában, szintén hetente egyszer a kisgyermekes anyukák és csemetéik részére zenés, mondókás, mozgásfejlesztő foglalkozást tartanak. Hetente háromszor a szociális ellátások és juttatások igénybevételéhez nyújtanak segítséget, minden hétfőn az önismeret-, személyiség- és készségfejlesztésre fektetik a hangsúlyt, de a programban közös kertművelésre is nyílik lehetőség.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben