Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bővülő parkrész, nagyobb játszótér

Ötletek a Mátyás tér jövőjéről II.

2015. július 17. péntek

Ismét összegyűltek a Mátyás tér lakói a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa Csoport) hívására, hogy közösen döntsenek a Mátyás tér jövőjéről. Az ötletelés végére kirajzolódott, hogy a legtöbben a még bekerítetlen területet is kerítéssel csatolnák hozzá a térhez, valamint a játszótér is egy védettebb, nagyobb helyre kerülne.

Míg sokan a szabadságukat töltik, addig a környék lakói azon tanakodnak, hogyan lehetne szebbé, élhetőbbé tenni a Mátyás teret. Szép számmal jöttek ezúttal is a Kesztyűgyárba a július 14-én megtartott lakossági fórumra.

A lakók egymásnak adták a szót és osztották meg a jelen lévőkkel az ötleteiket. Abban a legtöbben egyetértettek, hogy a tér Szerdahelyi utca felöli csücskét,– amely most még bekerítetlen – toldják hozzá a bekerített parkhoz. Ezáltal több pihenő részt lehet kialakítani, padokkal, virágágyásokkal díszítenék ezt a területet. Bár megoszlottak a véleményeket a többség szerint jó ötlet, hogy a kutyásoknak egy a tér mellett húzódó sávon alakítsanak ki kutya wc-t. A játszótér szintén kardinális kérdés volt, egy elképzelés szerint nagyobb területet kapna és a gyermekek védelmében el is kellene keríteni.  Az ötleteket a Rév8 Zrt. munkatársai összegzik és megvizsgálják a megvalósíthatóságot is.

Balog István, a környék önkormányzati képviselője szerint örvendetes, hogy már a tér vonzásán kívül is beszédtéma a Mátyás tériek összefogása, példaként tekintenek rá. A Magdolna Negyed Program legnagyobb hozadéka az épített értékek mellett, hogy ilyen közösségek jönnek létre, amelyek összeülnek és tenni akarnak a környezetük szépítése érdekében. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben