Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rajzolj álombuszt!

Kerületi gyerekek a 99-es busz jövőjéről

2015. július 22. szerda

Józsefváros önkormányzata a Magdolna Negyed Program III. ütemének a keretében buszos rendezvényt szervezett a BKV-val és a BKK-val közösen a Teleki téren, a volt ideiglenes piac helyén. A július 17-én, pénteken megrendezett eseményen ugrálóvárral, buszmegálló dekorálással, és tudáspróbával várták a kicsiket és nagyokat.

A rendezvény célja az volt, hogy a kerületi gyerekek kreativitását felhasználva, közösen álmodják meg a budapesti autóbusz-közlekedés beindulásának centenáriumán a jövő járatait, buszos tömegközlekedését. Az érdeklődőket a helyszínen egy igazi, ám „felturbózott” 99-es busz fogadta: a jármű ablakait józsefvárosi gyerekek által készített rajzok és tervek díszítették, belsejében pedig akadálypályát alakítottak ki a szervezők.

A téren ugrálóvár is várta a jövő közlekedési mérnökeit és egy teszten lemérhették a témában már megszerzett tudásukat is. Minden elvégzett feladat után pecsét járt a kiosztott gyűjtőlapokra, melyek beteltét ajándékokkal jutalmazták.

Nagy élményt jelentett a külön erre az alkalomra felépített vidám, színes buszmegálló kidekorálása is, így egy igazán emlékezetes délutánt tölthettek el a gyerekek a 99-es busz és a tömegközlekedés témája köré rendezett eseményen.

Az eseménynek hírt adó Facebook bejegyzéshez sok hozzászólás érkezett a 99-es járatot használók köréből. Ezek között legtöbben az elsőajtós felszállás bevezetését szorgalmazták, valamint, hogy a most közlekedő elavult autóbuszokat alacsonypadlós, csuklós járművekre cseréljék. Sokan felrótták az utazóközönség egy részének másokat zavaró viselkedését is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben