Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Növekvő idegenforgalom Budapesten

Egyre többen szállnak meg a kerületben

2015. augusztus 25. kedd

Jelentős emelkedésről számolt be augusztusban a KSH a Budapestre irányuló idegenforgalmi terén. Kerületünk az előkelő harmadik helyen áll a fővárosi kerületekben eltöltött vendégéjszakák listáján.

Budapest egyre népszerűbb célpont mind a belföldi, mind a hazánkba látogató külföldi turisták körében, idegenforgalma évek óta egyértelműen fejlődési pályán van. Ezt támasztják alá azok a számok is, amelyeket a Központi Statisztikai Hivatal adott közzé a fővárosi kereskedelmi szálláshelyek első féléves adatai alapján.

Több a turista a fővárosban

A kimutatás szerint az év első felében közel 9 százalékkal, míg június hónapban több mint 10 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek Budapesten az ide látogató turisták az előző év ugyanezen időszakában mért adatokhoz képest. A legtöbb látogató Nagy-Britanniából érkezik hozzánk, de Olaszországból, Németországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból is sokan választják hazánk fővárosát utazásaik célpontjául.

Benne vagyunk a top háromban

Józsefvárosnak sincs miért szégyenkeznie, hiszen az év első felében itt eltöltött 162.788 vendégéjszaka alapján a stabil harmadik helyen áll az V. és a VII. kerület mögött, megelőzve ezzel a VI. és az I. kerületet is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben