Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyetemi tanévkezdés

Hamarosan benépesül a Ludovika Campus kollégiuma

2015. augusztus 28. péntek

Szeptember második hétvégéjén veszik birtokba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói az új, európai színvonalú Orczy úti kollégiumot.

Második projektelemének befejezéséhez közeledik a Ludovika Campus-projekt. A kollégium munkálatai tavaly augusztusban kezdődtek. Az elkészült, hatszáz férőhelyes, ötemeletes épület szintjein berendezett, kétágyas szobák helyezkednek el, saját vizesblokkokkal.

A mikrosütő és hűtőszekrény elhelyezésére is alkalmas előtérből nyílik a mellékhelyiség és a fürdőszoba. A hallgatók kikapcsolódását a tévével és nappali bútorral berendezett közösségi terek hivatottak szolgálni, mellettük gépekkel felszerelt konyha áll a bentlakók rendelkezésére minden emeleten. Az épület földszintjén büfé is várja majd a kollégistákat.

A kollégium mellett további fejlesztések is várhatóak az Orczy-park területén. A tervek szerint két év múlva épül fel az új, multifunkcionális sportközpontot. Szintén ekkorra készül el a négyezer diák befogadására alkalmas új oktatási épület, amely konferenciaközpontként is működhet a későbbiekben.

Fotó: Szilágyi Dénes

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben