Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az iskola rendőre program folytatódik

Józsefvárosi iskolával nyitotta meg a tanévet a rendőrség

2015. augusztus 28. péntek

A 2015/2016-os tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” elnevezésű program, amelynek kampánya pénteken kezdődött meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB), valamint a józsefvárosi Deák Diák Általános Iskola közös tanévkezdési piknikjén.

Nyolcadik alkalommal indítottuk el a programot, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők felderítése és megszüntetése – hangsúlyozta Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban megtartott ünnepségen.

A tanév során az iskolarendőrök részt vesznek a jelentősebb iskolai rendezvényeken – a tanintézetekbe delegált rendőr nevét és elérhetőségét iskolai plakáton teszik közzé. A 2015/2016-os tanévben 2900 oktatási intézményben mintegy 2200 rendőr kezdi meg iskolarendőri szolgálatát.

Szeptemberben emellett az oktatás kezdetekor és befejezésekor a rendőrség és a polgárőrség is szolgálatot teljesít azoknak az oktatási intézményeknek a környékén, ahol ez közlekedésbiztonságilag indokolt.

Folytatják az úgynevezett SuliMoped programot is, a rendőrség által 2012-ben életre hívott projekt keretein belül az általános iskolás diákok ingyenes képzés keretében szerezhetnek vezetői engedélyt segédmotoros kerékpárra. Ebben a programban 1000 nyolcadik osztályos vehet részt.

Farczádi Bencze Tamás iskolaigazgató a jozsefvaros.hu-nak elmondta, az iskolában már hagyomány, hogy igyekeznek minden rendezvényüket különlegessé tenni: „Az ORFK minden évben más iskolával együtt tartja a tanévnyitót, idén minket kerestek meg. Szerencsére eddig nem volt kirívó bűnügyi eset az iskolánkban. Úgy vélem, az iskolarendőri jelenlét, a bűnmegelőzési programok hosszú távon éreztetik hatásukat a gyermekek esetében” – tette hozzá az igazgató.

Zentai Oszkár, a tanintézmény környékének önkormányzati képviselője hangsúlyozta, ez esemény azért is fontos, mert a gyerekek közlekedéskultúrát tanulnak, többek között megtudhatják, hogy például mikor mehetnek át a zebrán. „Nagy öröm, hogy idén Józsefvárosra, azon belül a Deák Diákra esett a szervezők választása” – mondta az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke.

Berzai Zsolt az ORFK közeledésrendészeti főosztályának kiemelt főreferense elmondta, idei tanévnyitó rendezvényük azért rendhagyó, mert a szabadban szerették volna megtartani egy piknik keretében. Emellett megajándékozták az iskolát 3 db kerékpárral, közlekedésbiztonsági csomaggal is. Az iskolarendőri program melynek lényege a kapcsolat az iskola és a rendőrség között, egész tanévben tart. Emellett nem titkolt célunk az ilyen eseményeken, hogy a nagyobb gyerekek számára vonzóvá tegyük a rendőri pályát” – hangsúlyozta a rendőr alezredes.

Az eseményen jelen volt Molnár Gábor, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és Szabóné Fónagy Erzsébet, a VIII. kerületi tankerület vezetője is. A szervezők a tanévnyitó után koncertekkel, akadálypályával, különleges rendőrjárművekkel, versenyekkel várták az iskolásokat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben