Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együtt az alkohol ellen

Összefogott az önkormányzat és a Heim Pál Alapítvány

2015. augusztus 31. hétfő

Együttműködést kötött Józsefváros önkormányzata és a Heim Pál Alapítvány az egészséges élet népszerűsítése és a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése, illetve leküzdése érdekében. Az Alkoholstop elnevezésű kampány zárórendezvényén Sára Botond alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja az alapítvány munkáját a kerület oktatási intézményeiben.

Felmérések szerint a magyar családok csaknem 40 százaléka küzd valamilyen alkohollal kapcsolatos problémával. Ez ellen az égető probléma ellen indította el idén a Heim Pál Alapítvány Alkoholstop elnevezésű kampányát, amelyhez a METRO Áruház is csatlakozott. Lényege, hogy társadalmi párbeszéddel és felvilágosító programokkal igyekszik felhívni a lakosság, és főként a fiatalkorúak figyelmét.

A programot népszerűsítő hat állomásos roadshow zárása augusztus 29-én a budaörsi Metro Áruház parkolójában volt, ahol egész nap KRESZ-teszt, közlekedésbiztonsági játékok, gyermekprogramok, véradás, és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kulináris bemutató várta az érdeklődőket.

A családi napon dr. Sára Botond alpolgármester is részt vett, ahol elmondta: kerületünk együttműködési megállapodást kötött a Heim Pál Alapítvánnyal, melyben az önkormányzat vállalja a program népszerűsítését, a rendezvényekhez pedig ingyenes közterület-használatot biztosít.

Hozzátette: Józsefváros elkötelezett az alkohollal kapcsolatos problémák visszaszorításában, az egészségesebb életvitel elterjesztésében, ezért az önkormányzat mindenben segíti az alapítvány szakembereinek munkáját a kerület oktatási intézményeiben is.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben