Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ahol összefogás van, ott eredmény is

A lakók kényelmét szolgálja a megszépült belső udvar

2015. szeptember 01. kedd

Megszépült a belső udvar a Karácsony Sándor utca 7-11. szám alatt található társasházban: pihenőrészt alakítottak ki a lakóknak, a gyerekek számára játszóeszközt helyeztek ki. A fejlesztésre 1,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a társasház a Magdolna Negyed III. keretében. Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő szerint egész Józsefváros érdeke a Magdolna negyed felzárkóztatása.

A lakók kényelmét szolgálja a megújult belső udvar: az elnyert összegből hintát helyeztek ki a kisebbeknek, növények telepítésével, füvesítéssel tették otthonosabbá a lakókörnyezetet. A társasház először pályázott egy közös célért, de nem szeretnének megállni, folytatni szeretnék az együttműködést az önkormányzattal. Ettől nem zárkózik el a városvezetés, az önkormányzat mindenben igyekszik segíteni a lakókat – mondta Balogh István Szilveszter.

A Magdolna negyed önkormányzati képviselője hozzátette, elfogadhatatlan, hogy a belváros egy része lepusztult állapotban legyen, ami az elmúlt évtizedek súlyos öröksége. 

„2010 óta jelentős változások történtek, elindult egy kedvező folyamat, a lendületet nem szabad megtörni. A lakók összefogása a legfontosabb tényező ebben a folyamatban” – hangsúlyozta Balogh István Szilveszter.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben