Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

254 kisgyermek megy először bölcsibe

Csúcsjárat a bölcsődékben

2015. szeptember 02. szerda

Józsefvárosban hét önkormányzati bölcsőde működik, az összes férőhelyek száma 492. Az elkövetkezendő hetekben 254 gyermek kezd az intézményekbe járni, szeptember-október a beszoktatás legsűrűbb időszaka. Az őszi kezdésre több kerületi bölcsődében történtek fejlesztések.

A törvény szerint 20 hetes kortól lehet bölcsődébe íratni a gyermekeket, ezekben a napokban 254 kisgyermek kezdi meg bölcsődei „karrierjét” Józsefvárosban, a beszoktatás általában két hetet vesz igénybe. A józsefvárosi bölcsikbe átlagosan 72–75 gyermek fér el, a csoportok 12-13 fővel működnek.

Felújítások a bölcsődékben

A Baross utcai Babócában a napokban fejezik be a játszóudvar teljes rekonstrukcióját. „Új homokozók, rugós játékok, játszóház, biciklipálya, műfű és gumiburkolat is lesz, valamint új csobogót is építünk” – sorolja Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője. Talajcserét is végeznek az udvaron, friss füvet is telepítenek.

A többi bölcsődében is folyamatosak a fejlesztések: a Mini-Manóba új ipari mosó- és mosogatógépet, míg a Gyermekkertbe új átemelő szivattyút szereltek be, az utóbbiban megújultak a csoportszobák, a kiszolgálóhelyiségek és az irodák is. A Játékvárban az ablakokat cserélték ki, mozgásérzékelő-rendszert építettek ki, a fűtőtesteket korszerűekre cserélték, a Fecsegő-Tipegők előtt pedig megfelelő parkolóhelyeket építettek ki.

A nyári vihar a Tücsök-lakban okozta a legnagyobb kárt, itt a napokban fejeződnek be a felújítási munkálatok. A bölcsődék karbantartócsapata egyébként folyamatosan járja az intézményeket, és végzi el a szükséges javításokat.

Ingyenes gyermekétkeztetés

Szeptember elsejétől 321 ezer gyermek, a bölcsődések és óvodások 90 százaléka részesül ingyenes étkezésben a kormány kiterjesztett programjának köszönhetően. Mint Koscsóné Kolkopf Judit elmondta, ez jelentős támogatás, majd hozzátette: az év elejétől a kerületi bölcsődékben már reformételeket kapnak a kicsik, és a speciális diétát igénylő gyermekeket is el tudják látni.

További információk

A józsefvárosi bölcsődék közös honlapja: www.bolcsode-bp08.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben