Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kalandpályák az Orczyban

Megnyitotta kapuit a Kalandpark

2010. szeptember 20. hétfő

Olimpiai bajnokokkal nyitotta meg az Orczy park Kalandparkját Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. Az új, közel 50 pályaelemből álló kalandpark kicsiknek és nagyoknak egyaránt sportolási és szórakozási lehetőséget nyújt.  A három ütem első részét vehetik birtokba a látogatók, a következő kettő már akár jövő év végéig elkészülhet.

Az ötlet születése után szinte rekord idő alatt készült el a Kalandpálya az Orczy parkban. Az erdei futópálya nyomvonalán, 3 hektáron terül el a park, amelyen közel 50 pályaelem épült. Ilyen a Tarzan ugrás, kötélen függeszkedés – de számos más meglepetés is szórakoztatja az idelátogatókat, miközben egyik fáról a másikra érnek, hol egy lecsúszó, hol egy függőhíd segítségével. Az átadáson Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta, örül, hogy ilyen gyorsan elkészült a pálya első üteme. Hozzátette, bár a tervek szerint 2012 végéig készülne el az egész pálya, szeretné, ha 2011. december 31-ig át lehetne adni. Az önkormányzat 5,5 millió forinttal támogatta a Kalandpark megépítését.

Az ügyességi pályákat a szalag átvágása után Kocsis Máté próbálta ki először. Majd őt követte Fábián László az Orczy park igazgatója, olimpiai bajnok öttusázó, Kökény Beatrix olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó és Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó.

A gyerekek sem maradtak ki. A Vajda Péter Általános Iskola diákjai a gyerekeknek készült pályát vehették birtokba az átadás délelőttjén.

Hamarosan tehát folytatódik az építkezés és a második és a harmadik ütemben további 150-200 elemmel lesz izgalmasabb az új akadálypálya.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben