Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyalogos utcák

Sétálóutca köti össze Józsefvárost és a Belvárost

2010. szeptember 20. hétfő

A Lőrinc pap tértől az Egyetem térig sétálhatunk sétálóutcán, amióta elkészült a Baross utca Kálvin téri torkolata. Az új gyalogosövezet egyenesen az ötödik kerületi Főutcához kapcsolódik. Rogán Antal a Belváros és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az Európai Mobilitási Hét keretében sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a jövőben hasonló átalakítások és forgalomcsillapítások lesznek a két kerületben.

A Baross utca új, sétáló utcává alakított részén tartott sajtótájékoztatót Józsefváros és a Belváros-Lipótváros két polgármestere. Kocsis Máté és Rogán Antal az Európai Mobilitási Hét keretében tartott közös tájékoztatója is jelképezte: a két kerületet már sétálóutca is összeköti.

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere elmondta, az V. kerületi történelmi belváros megújuló részei gyakorlatilag összeköthetőek lesznek a VIII. kerületi Palotanegyeddel, amely szintén megszépül. Az V. kerületben már átadták a Kecskeméti utca és a Szabadság tér közötti Főutcát, felújították a Bazilika előtti teret és a Zrínyi utcát is. A tervek között van a Ferenciek terének teljes rehabilitációja is.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere arról számolt be, hogy miután megszépült és vegyes forgalmú lett a Mária utca – ahogyan hamarosan a Bródy Sándor utca is azzá válik – és a forgalom elől elzárták a Mikszáth teret, szintén az Európa Belvárosa Program keretében 2011 tavaszán kezdik megújítani a Gutenberg teret, a Kőfaragó utcát, a Rókus teret, a Gyulai Pál utcát és a Trefort utcát. Ezzel itt is egyfajta sétálóutca-hálózatot kívánnak kialakítani. Mindezek mellett egy program indul a műemléki védettségű paloták díszkivilágítására is.

A két polgármester abban is egyetértett, hogy a forgalom elől elzárt területekkel nem csak a belváros levegője lesz tisztább, de az itt élők úgy érezhetik: újra birtokukba kerül az utca.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben