Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Beköltöztek a hallgatók

Elkészült a közszolgálati egyetem új kollégiuma

2015. szeptember 15. kedd

Beköltöztek a hétvégén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Közigazgatás-tudományi Karának és Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karának hallgatói a Ludovika Campus területén épült új, Orczy úti kollégiumba. Az európai színvonalú kollégium otthonos környezetben biztosítja a tanulási és kikapcsolódási lehetőségeket.

A Nagyvárad tér sarkán található létesítmény az ország egyik legmagasabb színvonalú kollégiumi szállása lett. A tizenháromezer négyzetméteres, ötemeletes épület szintjein kétágyas szobák helyezkednek el saját vizesblokkokkal, valamint közösségi terek és korszerű konyhagépekkel felszerelt tágas főzőhelyiségek is a hallgatók rendelkezésére állnak.

A hallgatói szervezetek és szakkollégiumok irodái is az épületben kaptak helyet, valamint előadások és rendezvények is tarthatók a földszinten található konferenciatermekben. A kollégium az elmúlt napokban benépesült, az új lakók egy rövid regisztráció után átvehették szobáik kulcsait és a belépésre jogosító kártyáikat.

Fotó: Szilágyi Dénes

A kormány 2012 májusában döntött a Ludovika történelmi épületegyüttesének újjáépítéséről valamint az Orczy-park megújításáról, hogy méltó és egységes elhelyezést biztosítson a közszolgálati egyetemnek. Az NKE új főépületét tavaly március 31-én adták át. Az elkészült kollégium a Ludovika Campus-beruházás második eleme.

Harmincmilliárd forint a Ludovika Campus fejlesztésére

A kollégium mellett további fejlesztések is várhatóak az Orczy-park területén. A Ludovika Campus 2015 és 2018 közötti fejlesztésére több mint bruttó harmincmilliárd forintot fordítanak a központi költségvetésből.

A beruházás keretében el kell készülnie egy új oktatási épületnek, a Rendészettudományi Kar kollégiumának és speciális képzési épületének, továbbá a Ludovika-szárnyépületben a Közigazgatás-tudományi Karnak alakítanak ki oktatási funkciókat. A kormányhatározat előírja sportlétesítmények - köztük uszoda és lőtér - megvalósítását, valamint a Ludovika-szárnyépülethez csatlakozó vívó- és előadóterem épületében oktatási, kulturális, sport- és egyéb kiszolgáló funkciók kialakítását is. Ugyancsak a következő három év feladatai között szerepel az Orczy-park felújítása, lovarda, istálló és egyéb lovas létesítmények rekonstrukciója, kialakítása.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben