Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismerkedés a gyermekeken keresztül

Játszótéri szerdák Józsefvárosban

2015. szeptember 17. csütörtök

Elindult a Játszótéri szerdák elnevezésű közösségépítő programsorozat a Józsefvárosi Önkormányzat szervezésében, amelynek célja a kerület közösségeinek további erősítése. Az első helyszín a megújult Losonci téri játszótér volt. A Kesztyűgyár Közösségi Ház munkatársai aszfaltrajzolással, labdajátékokkal, a szabadban is használható társasjátékokkal várták az apróságokat. A közös játékba a szülők is bekapcsolódtak.

A Losonci téri játszótéren, szerdán főleg a legkisebb korosztály képviselői ismerkedtek a különféle játékokkal. A közelben több bölcsőde és óvoda is található, a szülők hazafelé tartva megálltak a játszótéren egy kis közös délutáni mókázásra. 

„Fontos, hogy már ilyen kicsi korban elkezdjük a közösségépítést, ehhez nagy segítség a közös játék. Arra ösztönözzük a játszótérre beérkező családokat, hogy együtt játsszanak, hiszen együtt lehet alkotni, élményeket szerezni. Ha a családok itt megismerkednek egymással, akkor később akár egyénileg tarthatják a kapcsolatot, játszhatnak együtt a tereken” – mondta a Kesztyűgyár Közösségi Ház egyik munkatársa.

„Nagyon örülünk annak, hogy felújították a játszóteret, kreatív játszóeszközöket helyeztek ki, több korcsoport is tartalmasan időzhet itt. A kisfiammal a bölcsi után mindig betérünk a játszótérre. Ő még eddig nem is rajzolt, most pedig aszfaltfestéssel foglalja le magát – mesélte egy anyuka. Kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, a családok közötti ismerkedésre is hasznos lehet ez a kezdeményezés. „A gyermekeinken keresztül ismerjük meg egymást, ha két kicsi vonzódik egymáshoz, már megtörtént az első lépés.” 

A Józsefvárosi Önkormányzat az utóbbi években 13 játszóteret épített vagy újított fel 146 millió forintból. A Játszótéri szerdák című programsorozatot öt játszótéren rendezik meg, legközelebb a Gutenberg téri játszótérre várják a kicsiket és szüleiket. 

Helyszínek és időpontok:

Gutenberg téri játszótér - szeptember 30.

Teleki tér - október 7.

Golgota téri játszótér - október 14.

Rezső tér - október 21.

A programok 15-18 óráig tartanak.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben