Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megújult a Losi uszodája

Akár minden nap úszhatunk

2015. szeptember 18. péntek

Szeptember 19-től a Losonci Téri Általános Iskolában működő uszoda nem csupán a diákok számára áll nyitva, az uszoda szolgáltatásait – a több milliós fejlesztéseknek köszönhetően – bárki igénybe veheti. Fejlesztették a gépészetet, a szellőzőrendszert, felújították az öltözőket és egy teljesen új szaunát is kiépítettek. A főváros egyik legolcsóbb uszodáját a józsefvárosi lakosok kedvezményesen vehetik igénybe.

A 25 méter hosszú és 11 méter széles medence ezentúl nem csak az úszni tanuló kerületi diákokat várja: a fejlesztéseknek köszönhetően bárki sportolhat vagy éppen pihenhet a modernizált uszodában hétköznap és hétvégén is. A Losonci Téri Általános Iskola medencéje eddig ugyanis kizárólag tanuszodaként működött, azaz a kerületi iskolákba járó diákok tanulhattak meg itt úszni. Az önkormányzat tavaly döntött úgy, hogy ha az uszoda gépészetét és a szellőztetőrendszerét már amúgy is fejleszteni kell, mindezt úgy viszi véghez, hogy a Losi uszodája közfürdő jelleget kapjon.

Igényesebb környezet, új szauna

„Az elmúlt hónapokban 5 millió forintból teljes gépészeti és szellőztetési karbantartásra került sor, vízminőség-javító intézkedéseket is végrehajtottak. Az öltözőket, a vizesblokkokat is felújították, biztonságosan zárható kabinokkal és szekrényekkel látták el, valamint új hajszárítókat is telepítettek” – mondta Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

Teljesen új elem a szauna, amely korábban nem volt az uszodában. A finn típusú szauna mellé természetesen zuhanyzót és megfelelő kiszolgálóegységeket is létesítettek. A szauna – mivel beüzemelése hosszabb időt vesz igénybe – hétvégenként használható. Mint az alpolgármestertől megtudtuk, a hétvégi nyitvatartás miatt az önkormányzat további 1,5 millió forintot fordít az uszoda üzemeltetésére.

Bárki használhatja az uszodát

A Losi uszodájában az iskolai keretek közt zajló úszásoktatás hétköznap reggel fél nyolctól délután négy óráig tart. Ezen felül a Bókay KSI szakemberei az iskolai oktatást követően (hétfő–péntek: 16.00–19.00) szerveznek vízilabda- és úszásoktatást (gyógyúszást is tartanak), amelyhez minden gyermek csatlakozhat.

Az önkormányzat szeretne mindenki számára elérhető sportolási lehetőséget is biztosítani, ezért hétköznap az oktatások előtt és után (hétfő–péntek: 6.30–7.30 és 19.00–21.00), valamint a hétvégén (szombat–vasárnap: 8.00–16.00) bárki látogathatja az uszodát.

A józsefvárosiaknak kedvezmény

Sára Botond alpolgármester elmondta, hogy szeptember 19-től a józsefvárosi lakosok kedvezményesen vehetik igénybe a modernizált uszoda szolgáltatásait (hétköznap 800, a hétvégén 1000, a nem józsefvárosiak hétköznap 1000, a hétvégén 1200 forintért). A most felújított józsefvárosi uszoda ezzel az egyik legolcsóbb uszoda lett a fővárosban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben