Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiemelt figyelem a gyermekek testi és lelki fejlődésére

Újabb gyökeres változások a Deák Diák életében

2015. szeptember 22. kedd

A Deák Diák Általános Iskolában mindig is megszokott volt, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekek testi és lelki fejlődésére. Az idei tanévtől olyan újítást vezetett be az iskola nevelőtestülete, mely kihat a gyermekek mindennapjaira és egészséges fejlődésére.

Józsefváros Önkormányzatának köszönhetően a II. János Pál pápa téri intézmény több pedagógusa elvégezhetett egy életvezetési ismeretekről szóló továbbképzést, a megszerzett tudást pedig belső továbbképzés keretében adták át a többi osztályfőnöknek. Ez év szeptemberétől minden munkanap egy reggeli ráhangoló beszélgetéssel indul, a szaktárgyi munka pedig csak fél kilenckor kezdődik.

Közel egy hónappal a bevezetés után mind a pedagógusok, mind pedig a gyermekek nagyon pozitív élményekről számolnak be. Sokkal könnyebb ráhangolódni a komoly munkára egy megnyugtató beszélgetés vagy egy közös reggeli után, és egymás lelkét is jobban megismerhetik a pedagógusok és a diákok.

Farczádi Bencze Tamás igazgató szerint életbevágóan fontos ez a változás, hiszen ebben a rohanó világban képtelenség elvárni, hogy egy csettintésre átálljanak gyermekeink a reggeli pörgésből az elmélyült tanulásra. Ezeknek a beszélgetéseknek rendkívül fontos szerepük van a közösségépítésben, valamint a gyermekvédelem szempontjából is. Hasonló gyakorlat már volt a Deákban, de eddig nem volt szervezett része a mindennapi életnek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben