Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Eltűnnek a vezetők

Szombattól járműkísérő nélkül közlekedik a 4-es metró

2015. szeptember 25. péntek

Szombattól teljes üzemidőben járműkísérő személyzet nélkül közlekednek a Józsefvárost is érintő 4-es metró automata szerelvényei.

Budapest új metróvonalán a megnyitás, azaz 2014 márciusa óta zajlik az utasforgalmi próbaüzem, amelynek keretében folyamatosak a tesztek annak érdekében, hogy a vonal a végleges használatbavételi engedélyt az év végéig megszerezze. A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban közlekedtek, de mostanáig voltak járműfelügyelők a vonatokon, hogy probléma esetén beavatkozzanak.

A BKV közlése szerint nem történt az utasforgalmi próbaüzem során biztonságkritikus hiba, és a rendelkezésre állás is folyamatosan eléri február óta a hatóság által előírt, rendkívül szigorú szintet. A járműkísérők a továbbiakban az állomások forgalmi ügyeletén teljesítenek szolgálatot.

A következő fázisban is lesznek olyan tesztek, amelyeket utasforgalom nélkül kell elvégezni, emiatt szeptember 27-én, október 4-én és 11-én üzemkezdettől 10 óráig az egész vonalon pótlóbuszok közlekednek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben