Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tanulás és játék

Tovább szépült a Lakatos iskola környezete

2015. október 08. csütörtök

Nemcsak egyszeri alkalom volt a tavaszi virágosítás a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium életében, a szeptember végi derűs időjárás újra kicsábította a nebulókat környezetük szépítésére.

Az intézmény 4. osztályos és felsőbb évfolyamos tanulói folytatták környezetük virágosítását, örökzöld és évelő növények beültetését. Most a Bauer Sándor utcában az iskola előtti terület következett, melyet díszléces kerítéssel is körbevettek. A tavaszi munka eredményeképpen a túloldalon szépen fejlődnek a növények, melyek a rendszeres gondozást követően üde színfoltjai a sétálóutcának. 

„Már csak ez a néhány ágyás maradt ki, így lesz teljes az iskola előtti terület növényesítése.” – hangsúlyozta a gyerekeket a feladat elé állító pedagógus, majd megemlítette: „Ha nincs a szoros kapcsolat a városüzemeltetési igazgatósággal, az önkéntesekkel, támogatókkal, akkor nem lehetett volna ezt a látványos munkát megvalósítani.” 

E környezettudatos gondolkodásra serkentő munka a gyerekeknek tanulás és játék is, de a munka becsületére, felelősségre nevelés eszköze is. A közös tevékenységgel lehetőséget kaptak, hogy a környezetismeret, matematika tantárgyi ismereteiket a felkészülés, az ültetés, majd az ápolás és gondozás folyamán is alkalmazzák. A tanultak hasznosultak, hiszen már tudják, hogy milyen növényeket, hogyan és hol ültessenek.    

A nemesítő munka jutalmat érdemelt. Elismerésként pizzát, fagyit, vagy sütit választhattak az ültetők, akik vállalták a közösségerősítő, felelős gondozást is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben