Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Izgalmas családi nap a Teleki téren

Lezárult a 99-es busz projekt

2015. október 12. hétfő

Szombaton tartották a Magdolna Negyed Program III. keretein belül megvalósult 99-es busz projekt záró rendezvényét. A Teleki téren megrendezett eseményen az érdeklődők találkozhattak a buszokon dolgozó szociális munkásokkal és sor került a 99-es busz rajzpályázatának díjátadójára is. A nyereményeket Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő adta át.

Balogh István Szilveszter hangsúlyozta, hogy a 99-es buszjáratnak négy megállója is van a Magdolna negyedben. Az önkormányzat mindent elkövetett annak érdekében, hogy az eddig rossz hírnévvel rendelkező járatot kicsik és nagyok egyaránt félelem nélkül és bizalommal használhassák – tette hozzá a képviselő.

Velencei Mónika a Rév 8 Zrt. munkatársa elmondta: nagyon fontosnak tartották a gyermekek bevonását a projektbe. „Nem csak a véleményüket kérték ki a járatról, hanem egy rajzpályázat keretében vizuálisan is kifejthették élményeiket, tapasztalataikat a 99-es buszról” – emelte ki Velencei Mónika.

Burai Bianka, a Lakatos Menyhért Általános Iskola ötödik osztályos diákja nyerte a rajzpályázat egyik főnyereményét, egy kerékpárt. „A rajztanárom tájékoztatott a pályázati lehetőségről, megpróbáltam és nagyon boldog vagyok, hogy én nyertem meg” – büszkélkedett a fiatal lány.

A rendezvényen bemutatkoztak a Magdolna Negyed Program kapcsán született civil szervezetek is: a Társak a Teleki Térért és a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület. Emellett a gyermekeket ugrálóvár és arcfestés, különböző labdajátékok, izgalmas vetélkedők és sok apró nyeremény várta.

A programsorozat az Európai Unió támogatásával a Magdolna Negyed Program III. keretében valósult meg a Józsefvárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Közlekedési Zrt. együttműködésével.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben