Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Házi Finomságok Fesztiválja

Édes élet a Teleki téren

2015. október 12. hétfő

Versenyt hirdetett a Társak a Teleki Térért Egyesület, Házi Finomságok Fesztiválja néven. A programra bárki ingyenesen nevezhetett saját készítésű süteménnyel, lekvárokkal, savanyúságokkal és pástétomokkal. A finomságokat a zsűri és a közönség véleménye alapján rangsorolták és díjazták. A fesztivált nosztalgia rockkoncerttel zárták.

Czupper Andrea, a Társak a Teleki Térért Egyesület elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy ilyen jellegű fesztivál még nem volt a megújult téren. „Minden rendezvénynek közösségformáló hatása van, amelynek nagy jelentősége van a mindennapokban, hogy élhetőbb és szebb legyen Józsefváros. A gasztronómia minden embert érdekel, hiszen életünk egyik legnagyobb örömét az étel és az étkezés adja. Nyolc versenyző saját készítésű finomsággal indult el a megmérettetésen. Volt sós és édes sütemény, lekvár, befőtt és savanyúság. A fesztivál nagy érdekessége pedig egy idős néni által készített paleo sütemény volt” – számolt be a szervező.

A fesztivál első helyezettje páros belépőjegyet nyert az Erkel Színház Sába királynő című előadására, a második helyezett virágutalványt, a harmadik pedig melegétel-utalványt kapott. A fesztivál jó hangulatáról a Kvázi nosztalgia rockzenekar gondoskodott.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben