Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szakmai kiadvány jelent meg a tapasztalatokról

A Losi új módszere

2015. október 22. csütörtök

A Losonci Téri Általános Iskolában a Rotary Budapest Club - Margitsziget pályázatának keretében bevezettek egy olyan tanulási-tanítási stratégiát (Komplex Instrukciós Program), amely lehetővé teszi a pedagógusok számára az együttműködésen alapuló csoportmunka alkalmazását. A tapasztalatok egy szakmai kiadványban is megjelentek.

A Rotary Club Budapest – Margitsziget régóta együttműködik a Losonci Téri Általános Iskolával, most a Losi oktatási munkáját támogatja. A „Komplex Instrukciós Programot” a kaliforniai Stanford egyetem oktatáskutatói dolgozták ki és valójában egy módszertani tanár továbbképzést jelent. 

A Losiban új színfolt ez a tanulási-tanítási módszer: a gyerekek 3-5 fős kiscsoportokban dolgoznak együtt, és oldják meg a számukra összeállított kérdésekből álló, érdeklődést felkeltő, kihívást jelentő feladatokat. A csoportok bemutatják társaiknak a csapatmunka eredményét, majd az egyéni feladatokkal küzdenek meg. A KIP-es foglalkozásokon nagyobb a sikerélmény, hiszen nincs rossz válasz, minden megoldásban van jó ötlet, hasznos tudás.  

Az intézmény szeretné a módszert továbbfejleszteni, adaptálni, saját tapasztalatok alapján. Rövidtávon megalakították azt a Losi-KIP csapatot, melynek tagjai továbbadják tudásukat a nevelőtestület tagjainak és mintaadó referenciaintézményként az ország közoktatási intézményeinek is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben