Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Laptop a cukorbeteg gyermekeket fogadó óvodáknak és bölcsődéknek

„Belevalók” Józsefvárosban

2015. október 26. hétfő

Értékes eszközökhöz jutottak azok a józsefvárosi óvodák és bölcsődék, amelyek az Egy Csepp Figyelem Alapítvány diabétesz oktató programjában vettek részt. Az átadó ünnepségen azok a pedagógusok vehettek át egy-egy laptopot a civil szervezet és a magyarországi Bosch csoport felajánlásának jóvoltából, akik küzdenek a diszkrimináció ellen, és felkészültek arra, hogy cukorbeteg gyerekeket is ellássanak.

Informatikai támogatást kaptak azok a józsefvárosi óvodák és bölcsődék, amelyek részesei voltak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány „Belevalók”programjának. A képzés által a szakemberek felkészültté váltak a cukorbeteg gyermekek fogadására. Az intézmények pedagógusai – összesen húsz józsefvárosi szakember –  a Napraforgó Egyesített Óvoda Katica Tagóvodájában vehettek át egy-egy laptopot, amelyek tartalmazzák a diabétesz oktatás képzési anyagát is. 

A rendezvényen Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, hogy a „Belevalók” képzésen országosan eddig 1300 pedagógus, illetve egyetemi hallgató vett részt. A képzés célja, hogy felkészítse az óvónőket, dadusokat, tanítókat a cukorbeteg gyermekek intézményi gondozására, megkönnyítve a diabétesszel élő kicsik beilleszkedését a közösségbe. „Az ünnepélyes átadón a józsefvárosi óvodák 20 darab laptopot kaptak, és használhatnak fel a cukorbeteg gyermekek érdekében” – hangsúlyozta Erős Antónia. 

A magyarországi Bosch csoport vállalta, hogy 2 év alatt összesen 100 darab laptopot juttat el ingyenes adományként az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak, illetve rajtuk keresztül az óvodáknak, bölcsődéknek. Javier Gonzales Pareja, a cégcsoport magyarországi vezetője kiemelte, hogy a támogatás nagyvállalati felelősségvállalásuk szerves része. A cég évek óta hozzájárul az óvodás és iskolás gyermekek életterének korszerűsítéséhez – tette hozzá Pareja. 

Hazánkban mintegy ötezer diabéteszes tizennyolc évesnél fiatalabb. Csaknem valamennyien - 98 százalékuk - teljes inzulinhiányos, 1-es típusú cukorbeteg, akik egész életükön át rendszeres inzulinbevitelre szorulnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben