Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

’56-os táncjáték a Turay Színházban

Kétszáz józsefvárosi iskolás tekintette meg a darabot

2015. október 25. vasárnap

Az elmúlt héten kétszáz kerületi diák látogathatott el a Turay Ida Színházba. Az „Embernek maradni” című történelmi táncjátékot a gyerekek a HÍD program keretén belül tekinthették meg, amelyre a belépőket Sántha Péterné alpolgármesteri keretéből ajánlotta fel.

A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumból, a Németh László Általános Iskolából és a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolából kétszáz tanuló érkezett, hogy megtekintse az 1956-os forradalomról szóló „Embernek maradni” című táncjátékot. Az előadás szokatlan színpadi megoldásokkal, a magyarság bölcsőjétől egészen a rendszerváltásig villant fel eseményeket, amelyek közül kiemelkednek az ’56-os történések. 

A gyerekek a Turay Ida Színház HÍD programján vettek részt, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatott. A program lényege, hogy különböző iskolákból minél több gyermek találkozzon egymással, megnézzenek egy előadást, majd beszéljenek az előadásokban felvetett kérdésekről. Sántha Péterné, alpolgármesteri keretéből 200 darab, három előadásra szóló HÍD bérletet vásárolt. Ezzel az említett iskolák – a második előadástól a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskolával kiegészülve – előadásonként összesen kétszáz diákot küldhetnek a programokra. Nnovemberben a Bubamara című előadást, decemberben pedig a Rómeó és Júliát nézhetik meg a gyerekek a Kálvária téri teátrumban. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben