Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A megelőzés a legfontosabb

Kihirdették az Alkoholstop Kreatív Pályázat győzteseit

2015. október 27. kedd

Az I. Országos Alkoholmentes Nap részeként a Heim Pál Alapítvány pályázatot hirdetett a józsefvárosi középiskolásoknak, hogy egyedi formában fogalmazhassák meg gondolataikat az alkoholfogyasztás veszélyeiről. A díjakat kedden a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban adták át. A rendezvényen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat fontosnak tartja, hogy megakadályozhatóak legyenek a szenvedélybetegségből adódó problémák.

Sára Botond alpolgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, nem tagadható le, hogy a fiatalok és a családok körében problémát jelent a szenvedélybetegségek jelenléte. „Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy elkerülhetőek legyenek a szenvedélybetegségből következő családi és egyéni problémák”– mondta Sára Botond.

Párbeszéd a fiatalokkal

A megelőzés a kulcsszó – szögezte le az alpolgármester, hozzátéve: „a mi tisztünk és feladatunk csatlakozni minden olyan programhoz és felhíváshoz, amely megelőzheti a szenvedélybetegségek kialakulását vagy segíteni tud ezek kezelésében. Jó irány, amit a Heim Pál Alapítvány ebben a kerületben vállalt: a figyelemfelhívás, a szakmai előadások, a párbeszéd, a fiatalokhoz való üzenet eljuttatása” – emelte ki Sára Botond.

Heim Pál, az alapítvány stratégiai igazgatója hangsúlyozta a hallgatóságnak, hogy a jövő gerincét adó ifjakkal áll szemben. „Ti fogjátok meghatározni, hogy ez az ország milyen irányba menjen tovább. Sose feledjétek, honnan jöttetek, mik a gyökereitek. Mutassatok ti példát, sose szégyelljétek stabil értékrendeteket” – szögezte le a világhírű gyermekgyógyász professzor dédunokája.

A nyertesek

Az Alkoholstop Kreatív Pályázat első helyezettje vers és próza kategóriában Takács Holló, fotó és grafika műfajban pedig Szűrös Márton lett (mindketten a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói). A nyertesek Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester felajánlásából Apple okoseszközökkel gazdagodtak és a további helyezetteket is értékes ajándéktárgyakkal jutalmazták. Somody Beátát, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium rajztanárnőjét különdíjjal, a Heim Pál Alapítvány Egészség Díjával tüntették ki.

További díjazottak fotó és grafika kategóriában: Albert Dominika (Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium), Berki Ernő (Lakatos). A vers és próza kategória további helyezettjei: Szépkúti Fanni (Fazekas), Szabó Bianka (Vörösmarty Mihály Gimnázium).

Alkoholstop program

A Heim Pál Alapítvány áprilisban “Alkoholstop” néven új társadalmi programot indított, a lakosság egészségtudatos, illetve felelős fogyasztói magatartásának ösztönzését és terjesztését tűzve ki célul. Józsefváros elkötelezett az alkohollal kapcsolatos problémák visszaszorításában és az egészségesebb életvitel elterjesztésében, ezért együttműködési megállapodást kötött az alapítvánnyal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben