Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi gimnáziumok a legjobb tízben

Ismét a Fazekas a legjobb középiskola

2015. október 28. szerda

Az ország tíz legjobb középiskolája közül kettő Józsefvárosban van. A 2016-os középiskolai rangsort a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezeti, míg az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnáziuma a hatodik helyre került.

A Fazekas az összesített első helyezése mellett a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított alrangsorban is az első helyet szerezte meg.

A Horváth Mihály téri intézményt az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, majd az V. Kerületi Eötvös József Gimnázium követi. Az előkelő hatodik helyre a szintén a kerületünkben található ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnáziuma került a HVG 2016-os középiskolai rangsorában

Az összesített rangsor mellett a csütörtökön megjelenő kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n szerzett helyezések alapján összeállított intézményi listát is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben