Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felhívás

Összefogás egy élhetőbb bolygóért

2015. november 10. kedd

A Józsefvárosi Önkormányzat is támogatja azt a kezdeményezést, amely egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozása érdekében a világ vezetőit ösztönzi egységre és cselekvésre.

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy kerületünk önkormányzata támogatja Al Gore – az Amerikai Egyesült Államok Nobel-díjjal kitüntetett volt alelnökének – azon kezdeményezését, hogy egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozása érdekében a – 2015 decemberében Párizsban megrendezésre kerülő ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény Felek Konferenciáján összegyűlő – világ vezetőit egységre és cselekvésre ösztönözzék. Ez a Konferencia lehetőség arra, hogy közvetlen környezetünkben és a saját képességeink szerint megszüntessük természeti erőforrásaink pazarló felhasználását.

A megállapodás sikerének előmozdítása érdekében Al Gore vállalta, hogy egymilliárd ember támogatását gyűjti össze. Ezt a nemes célt Áder János, Magyarország köztársasági elnöke is támogatja. A Józsefvárosi Önkormányzat és Kocsis Máté polgármester ezért arra kéri a lakosokat, hogy egyetértésük esetén voksukkal csatlakozzanak ahhoz a népes közösséghez, akik eddig is támogatták a közös ügyet.

Támogatásukat a www.elobolygo.hu internetcímen jelezhetik, ahol további információkat találhatnak a párizsi klímacsúcs sikeréért tett erőfeszítésekről.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben