Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb lépés a javuló közbiztonságért

Körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon

2015. november 11. szerda

Az önkormányzat, a józsefvárosi rendőrkapitányság és a Futureal összefogásának köszönhetően új körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon a környéken élők és dolgozók nagyobb biztonsága érdekében. Az iroda ünnepélyes átadóján Kocsis Máté polgármester kiemelte: a kerület az elmúlt években rengeteget tett a közbiztonság javításáért, amelyben a Futureal mostani példamutató segítsége egy újabb lépést jelent.

A Józsefvárosi Önkormányzat, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság és a Corvin Sétány befektetetője, a Futureal közös célja a kerület közbiztonságának megőrzése, illetve további javítása. Ennek érdekében nyílt meg az új körzeti megbízotti iroda.

Kocsis Máté az ünnepélyes átadón elmondta: vannak olyan vállalkozók, akik azon túl, hogy adóznak, munkahelyeket teremtenek, fontosnak tartják, hogy részt vegyenek társadalmi programok kivitelezésében is. Közéjük tartoznak a Corvin Sétány beruházói is. „Az önkormányzat, a rendőrség és a Belügyminisztérium rengeteget tett azért, hogy a kerületben sokat javuljon a közbiztonság, de tudjuk, van még mit tenni. A Corvin Sétány beruházói példamutató segítségével egy újabb nagy lépést tehettünk a közbiztonság további javítása felé” – mondta Józsefváros polgármestere. 

Kocsis Máté hozzátette: fontos, hogy a lakosság és a rendőrség között személyes kapcsolat alakuljon ki, erre egyre nagyobb a lakosság igénye is. „Az elérhető rendőrség kialakítása a célunk, amire kiváló példa a Magdolna negyedben már jól működő Szomszédsági Rendőr Program is. Ez a jó mintán alapuló, példaértékű körzeti megbízotti iroda megnyitása is ezt mutatja, amelynek létrehozásáért köszönet jár az összes résztvevőnek” – mondta a polgármester.

Az elérhetőbb, hatékonyabb rendőrségért

Molnár Gábor, Józsefváros rendőrkapitánya kiemelte, hogy a közbiztonsági beruházásoknak, programoknak, a térfigyelő rendszer bővítésének és fejlesztésének, a Készenléti Rendőrség jelenlétének, illetve kollégáik megfeszített munkájának is köszönhetően gyökeresen megváltozott a közbiztonsági helyzet Józsefvárosban. 

Hozzátette: az itt élők és dolgozók természetes igénye a közbiztonság további fejlesztése. „A cél, hogy a körzeti megbízottak révén a rendőrség minél elérhetőbb, hatékonyabb és gyorsabb legyen. A mai átadó is bizonyítja a tenni akaró emberek összefogását, ez az iroda a biztonságot, a nyugalmat, a segítőkészséget jelképezi” – fejtette ki a rendőrkapitány.

Folyamatos rendőri jelenlét

Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa beszédében elmondta, hogy a Corvin negyed fejlesztését a Futureal csoport mintegy tíz éve kezdte meg. Már elkészült 50 ezer négyzetméternyi iroda, amelyben 6 ezer ember dolgozik. Mellette egy 40 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont áll, ahol több mint 20 ezer ember megy át naponta. Elkészült 2 ezer lakás is, ahol több mint 5 ezer ember lakik. „Ez egy város a városban, ez volt az eredeti koncepció is. Komoly nemzetközi elismeréseket is kaptunk, mindez nem jöhetett volna létre az önkormányzattal való szoros együttműködés nélkül” – mondta Futó Péter. 

Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója szerint óriási változáson ment át a terület, közbiztonsági szempontból is. Mint mondta, a rendőri jelenlétre mindig szükség van, ezért is ajánlották fel az irodát a körzeti megbízott részére.

A Nagy Templom utca 33. szám alatt található irodát 5 millió forintból alakították ki, és azt is vállalták, hogy a következő három évben fedezik a működési költségeket. 

A körzeti megbízotti iroda ünnepélyes átadásán részt vett Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya és Vas Imre országgyűlési képviselő is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben