Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elismerés a szociális dolgozóknak

Köszönet az elesettek és rászorulók segítőinek

2015. november 12. csütörtök

A szociális ágazatban dolgozók áldozatos munkáját a Józsefvárosi Önkormányzat minden évben hagyományosan a Szociális Munka Napja alkalmából, ünnepélyes keretek között köszöni meg. A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tartott ünnepségen Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: „nincs felemelőbb, mint segíteni a rászorulóknak”. Az elismeréseket Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke adta át.

A Szociális Munka Napja azokról szól, akik folyamatosan erőfeszítést tesznek a rászorulókért – kezdte ünnepi beszédét Sára Botond. Józsefváros alpolgármestere elmondta, az önkormányzat a maga eszközeivel ismeri el és segíti a munkájukat. Egyrészt azoknak a józsefvárosi dolgozóknak, akik nevelik a gyerekeinket, gondozzák az időseinket és ápolják a betegeinket szolgálati lakáslehetőséget biztosít, másrészt, amint Kocsis Máté polgármester úr két éve bejelentette, a szociális dolgozók 13. havi fizetést is kapnak. 

Az eddig elért eredmények

Az alpolgármester kitért arra, hogy mostanában sok szó esik a sajtóban a józsefvárosi szociális ellátórendszerről. „Ezért érdemes megvizsgálni, hogy mit tettünk a józsefvárosi gyerekekért, idősekért, elesettekért” – mondta Sára Botond. Az alpolgármester beszámolt arról, hogy a napokban kezdődött el az Ezüstfenyő és a Napraforgó idősklub felújítása, valamint a jövő évben valamennyi idősklub megújul. Sára Botond kiemelte azt is, hogy a tavalyi évben megváltoztatott szociális támogatások rendszere igazságosabbá vált.

Majd hozzátette, három éve működik a LÉLEK-program, amely a mai napig egyedülálló rehabilitációs program a hajléktalanok segítésére. „2013-ban pedig Józsefváros Idősbarát Önkormányzat-díjat nyert, amellyel az önök munkáját is elismerték” – szólt a szociális ágazat dolgozóihoz. 

Szakmai kitüntetések

A köszöntőt követően Sára Botond és Sántha Péterné alpolgármesterek, valamint Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke közösen adta át a szakmai kitüntetéseket.

Józsefvárosi Szociális Munkáért elismerést kapott Zelei Istvánné, az Ezüstfenyő Gondozóház mosónője, Pap Csaba, a Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés szakmai egység gyógymasszőre és gépkocsivezetője, valamint Máthé Enikő, az Őszikék Idősek Klubjának koordinátora. Polgármesteri Dicséret kitüntetésben részesült Pappné Nádasdi Lili, a Családsegítő Központ gondozónője és Lukácsy Árpádné, a Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés szakmai egységégének vezető gondozónője.

20 éves, Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi törzsgárda oklevelet kapott Peregi Zoltán, a Családsegítő Központ családgondozója és gépkocsivezetője, Vlahosz Györgyi Mónika, a Családsegítő Központ családgondozója, valamint Szűk Tiborné, a Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés szakmai egységének gondozónője és csoportvezetője.

A rászorultakon segítőket ünnepelték

A díjak átadását követően a jó hangulatról a Four Fathers együttes szórakoztató műsora gondoskodott, majd Zentai Oszkár mondott pohárköszöntőt.

Az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke kiemelte, azokat ünnepeljük, akiknek nem a saját boldogulásuk a legfontosabb, hanem abban találták meg életük küldetését, hogy azokon segítsenek, akik rászorulnak. A koccintást követő állófogadáson mindenki gratulált a kitüntetetteknek.    

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben