Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismét a Semmelweis az élen

Józsefvárosi egyetemek vezetik a rangsort

2015. november 19. csütörtök

Ismét a kerületünkben található Semmelweis Egyetem áll az élen a felsőoktatási intézmények között a HVG legújabb rangsorában.

A Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. A Semmelweis és a közszolgálati egyetem legtöbb kara Józsefvárosban működik, akárcsak az ELTE Bölcsészettudományi Kara. 

Nincs változás abban, hogy továbbra is a top 10-es listán találhatóak a nagy vidéki tudományegyetemek, a szegedi, a pécsi és a debreceni, illetve a pesti Corvinus és a Műegyetem.

Az intézményi összesített rangsor összeállításakor figyelembe vették a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a B2-es vagy C1-es nyelvvizsgával felvett hallgatók átlagát és a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát. Ezen túl a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók számát, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát is nézték.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben