Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Adomány a gyermekkori leukémia gyógyítására

Józsefvárosban orvosi eszközre fordítják a támogatást

2015. november 19. csütörtök

24 millió forinttal támogatta az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot. Az összeget nyolc egészségügyi intézményben a gyermekkori leukémia gyógyítására fordítják. A Józsefvárosban található Heim Pál Gyermekkórház 3 millió forintot kapott.

Ma a fejlett világban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Magyarországon jelenleg is mintegy 1500-2000 daganatos gyermek küzd az életéért.

Fodor Zsuzsa, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kurátora elmondta, hogy immár 12 éve próbálnak segíteni a beteg gyermekek helyzetén azzal, hogy adományokat gyűjtenek a kórházaknak. A most átadott 24 millió forintot cégek, magánszemélyek és az adó 1%-ának felajánlásából sikerült a civil szervezetnek összegyűjteni – tette hozzá Fodor Zsuzsa.

„A Magyar Gyermekonkológia Hálózat munkáját óriási mértékben támogatja az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. A daganatos gyermekek életéért folytatott harcban minden egyes forint számít, a modern orvosi eszközpark fejlesztéséhez pedig sok-sok pénzre van szükség” - hangsúlyozta Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke.

A kerületünkben található Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa, Dr. Fekete Ferenc elmondta, hogy 3 millió forint értékben egy kenetfestő automatát fogak vásárolni a kapott adományból. „Az orvosi készülék nemcsak a diagnosztikában, hanem a gyógyítási folyamatban is elengedhetetlen” – emelte ki a főorvos.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az utóbbi években – az áldozatkész támogatók révén – 693 millió forinttal segítette a leukémiás és rákos gyermekek gyógyítását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben