Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa

Önkormányzati elismerések a rendvédelmi napon

2015. november 19. csütörtök

Többéves hagyomány részeként az önkormányzat a rendvédelmi nap keretében tünteti ki azokat, akik kiemelkedően sokat tettek kerületünk biztonságáért, illetve munkájukkal példát mutattak kollégáiknak. Kocsis Máté polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy az önkormányzat és a rendvédelmi szervek közötti szoros együttműködésnek is köszönhető, hogy nőtt a józsefvárosiak biztonságérzete. Az elért eredmények, visszajelzések azt mutatják: van értelme a kerületért, a közbiztonságért tett rengeteg erőfeszítésnek.

Az ünnepi eseményt a Polgármesteri Hivatalban tartották, amelyen a nap főszereplői – a kitüntetettek – mellett részt vett Palotai Zsolt Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Molnár Gábor, a józsefvárosi rendőrkapitányság vezetője, Géczi Béla, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Kelemen Zsolt, a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője is. 

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta: a visszajelzések azt mutatják, van értelme annak a rengeteg erőfeszítésnek, amelyet a kerületért, a közbiztonságért tesz az önkormányzat és a rendvédelmi szervek.

„A rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel kiemelten jó a viszonyunk. Ha a kerületben komoly helyzet áll elő, a közrendvédelem különböző szervei – függetlenül attól, hogy az önkormányzat vagy a belügyminisztérium irányítása alatt állnak – képesek szoros együttműködésben gyorsan rendet tenni és tartani” – jelentette ki Kocsis Máté. A polgármester hozzátette: mindez növeli a lakosság szubjektív biztonságérzetét, a folyamatos rendvédelmi jelenlét a lakosok számára mára már megszokottá, természetessé vált.

Jó úton járunk

„Sok feladat áll még előttünk, de látszik, hogy nem csupán szélmalomharcot vívunk: kezdenek beérni az eredmények. Egy hírhedt kerület irányítását vettük át, de ma már a megkérdezett budapestiek jelentős része azt vallja, hogy bárki nyugodtan költözhet Józsefvárosba. Büszkék lehetünk erre. Ha az emberek rosszul éreznék magukat köztereinken, hiába építenénk újjá Józsefvárost” – jelentette ki Kocsis Máté. 

A polgármester elmondta azt is, hogy az idén már több városból is érkezett delegáció kerületünkbe azért, hogy megtekintsék, hogyan és milyen lépéseket tett Józsefváros többek közt a közbiztonság javítása érdekében. „Ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk” – tette hozzá. „Szeretném a magam és a kerületiek nevében is megköszönni azt a tettre kész, áldozatos, folyamatos munkát, amit végeztek, és azt is, hogy példaként állnak a kollégáik előtt” – mondta Kocsis Máté „Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” kitüntetettjeinek. 

Kaiser József, Józsefvárosi Polgárőrség elnöke pohárköszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az idén már polgárőrök is részesülhetnek az elismerésben.

Kifejtette: a három éve alakult kerületi polgárőrség tagjai bajtársi kapcsolatot alakítottak ki a rendvédelmi és az önkormányzati szervekkel, amelyek befogadták és egyenrangúként kezelik a polgárőröket. Kaiser József hozzátette: a közös munka egyre hatékonyabb.

„Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” kitüntetettjei

Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós

1996. szeptember elseje óta teljesít szolgálatot a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság állományában. Ezen időszak alatt munkája végig példaértékű volt, amely nagymértékben hozzájárult Józsefváros rendvédelmi feladatainak végrehajtásához. Részt vesz az Iskola Rendőre program vezetésében és szervezésében is.

Farkas Attila Csaba címzetes tűzoltó főtörzsőrmester

A VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „B” szolgálati csoportjának a gépjárművezetője 1996. február 1-től kezdve látja el szolgálati feladatait Józsefvárosban. A gépjárműfecskendők vezetése mellett a kerületi tűzoltóparancsnokságon található tűzoltó daru, szállító jármű kezelését is ellátja. Számtalan kiemelkedő tűz- és káresemény felszámolásában vett részt, szaktudása, munkához való segítőkész, emberi hozzáállása példaértékű. 

Bura András közterület-felügyelő

Folyamatosan kiegyensúlyozott, magas szintű teljesítményt nyújt közterületi munkájában. Intézkedései megalapozottak és jogszerűek, melyeket szakszerűen folytat le.  2014 áprilisában kiemelkedő intézkedéséért Budapest Rendőrfőkapitány-helyettese tárgyjutalomban részesítette. Fellépése nyugodt, határozott, a közösségnek meghatározó tagja.

Bediu János Sándor kerületőr

1991. január óta él Józsefvárosban, 2014 áprilisa óta dolgozik kerületőrként. Munkavégzése során mindig törekedett a lakossággal való jó kapcsolat létrehozására, munkájával elősegíti a megújuló Józsefváros biztonságosabb és tisztább környezetének megőrzését. Kiemelten fontosnak tartja a kerületben élő szociálisan elesett polgárok segítését is.

Dávid Zoltán polgárőr

Józsefvárosban 2 éve lát el polgárőri feladatokat. Kimagasló munkabírással rendelkezik, a kerületben az egyik legtöbb szolgálati időt tölti el önkéntesként a szabadidejében. Bármikor lehet rá számítani, kiváló csapatmunkát végez. Hatékony, eredményes, szükség szerint határozott, kemény fellépés jellemzi, de ha kell, akkor megértő, segítő szándékú.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben