Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mosolyt csalnak a gyermekek arcára

Roma zenészek a józsefvárosi óvodákban

2015. november 30. hétfő

Fiatal roma zenészek járják a józsefvárosi óvodákat azzal a céllal, hogy cigány zenét, táncot és mondókákat tanítsanak a gyermekeknek. Az óvodások, a szülők és a nevelési intézmények dolgozói is pozitívan fogadták a kezdeményezést. A múlt héten két óvodában is jártak a roma zenészek: a Dankó és Szűz utcai intézményekbe látogattak el.

A Józsefvárosi Önkormányzat Napraforgó Egyesített Óvoda Százszorszép Tagóvodájában járt a múlt pénteken egy háromtagú roma folklór zenekar, akik táncot és mondókákat is tanítanak a kerületi gyerekeknek. 

Balogh Lajos, a „Fogjuk meg egymás kezét” programvezetője elmondta: egy pályázat révén adódott lehetőségük arra, hogy ellátogassanak az ovikba. A VIII. kerületi óvodákkal Kaiser József önkormányzati képviselő segítségével tudták felvenni a kapcsolatot. „Nagyon kevés helyen fogadnak bennünket ilyen nagy szeretettel, mint a Józsefvárosban” – emelte ki Balogh Lajos.

Csabainé Lamperth Ágnes, a Százszorszép Tagóvoda vezetője fontosnak tartja, hogy a gyermekek megismerkedjenek a roma kultúrával. Az idejáró ovisok egy része roma származású, de közülük is sokan most találkoznak először a cigány zenével, tánccal. „Nagyon hálásak vagyunk Kaiser József képviselőnek, hogy a mi óvodánkat ajánlotta a program vezetőjének” – hangsúlyozta ki az óvodapedagógus.

Az óvodákat havonta egy alkalommal látogatják meg a  „Fogjuk meg egymás kezét” program zenészei, akiket minden egyes alkalommal hangos ovációval fogadnak a gyermekek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben