Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Illegális bevándorlás

Deutsch Tamás: Európa háborúban áll

2015. december 04. péntek

Az illegális bevándorlás és a kvótarendszer veszélyeiről tartott előadást Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a Polgárok Házában. A rendezvényen részt vett Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Bácskai János, Ferencváros polgármestere, valamint Vas Imre országgyűlési képviselő.

„Fontos, hogy az ország életét jelentősen befolyásoló témákban beszélgessünk egymással” – kezdte köszöntőjét Kocsis Máté. Mint mondta, sokan nem mérik fel azt a veszélyt, amit a migrációs helyzet jelent, a kvóta miatt – tette hozzá – ma már inkább csak nyugatról. „A probléma nem holnap, vagy azután fog jelentkezni, hanem évek, évtizedek múlva: a betelepítés megváltoztathatja a társadalmi struktúránkat, a politikai berendezkedésünket, a kultúránkat és a vallásunkat egyaránt” – hívta fel a figyelmet a polgármester.

„Az évszázadok alatt megtanultuk egymás kultúrájának kölcsönös tiszteletét, a  miénket azonban egyre kevésbé tisztelik. Ez igaz az európai közösség egyes szereplőinek felénk mutatott magatartására és az iszlám bevándorlókra egyaránt. A kvóta minket fenyegető veszélye még nem múlt el” – hangsúlyozta Kocsis Máté.

Fontosak a keresztény gyökerek

Bácskai János, Ferencváros polgármestere a keresztény gyökereink fontosságára hívta fel a figyelmet. Arról is beszélt, hogy az emberek többsége ma már pártállástól függetlenül elfogadja a tényt, hogy nagy a baj. Azonban – folytatta – el kellene jutni odáig, hogy ne csak suttogjanak róla, hanem hangosan is ki merjék mondani a véleményüket.

Az este meghívott előadója, Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy minden nap európai polgárok százmilliói érzékelik a veszélyhelyzetet, számos ország vezetője azonban úgy viselkedik, mintha egy másik valóságban élne.

Európa háborúban áll

A párizsi eseményeket követően – az arab térségben és Szíriában ¬– európai és NATO tagországok jelenleg is katonai akciókat hajtanak végre az ott tevékenykedő, és az egész világot fenyegető terrorszervezetek ellen. Azonban – hívta fel a közönség figyelmét – az Európai Unió tagállamainak miniszterelnökei közül egyedül Orbán Viktor volt az, aki hónapokkal korábban egyértelműen megfogalmazta: Európa háborúban áll.

A milliónyi ideérkező migránssal kapcsolatban Deutsch Tamás egyértelművé tette: ez már nem modernkori népvándorlás, hiszen az arab térségből érkező emberek gyakorlatilag elözönlik Európát. Túlnyomó többségük ráadásul harmincas éveiben járó, életerős, fiatal férfi. 

Kitért arra is, hogy Szíriában már négy esztendeje zajlik polgárháború. „Több mint hárommillióan menekültek az országhatáron kívülre – döntően Törökországba –, valamint egymillióan hagyták el házukat, és váltak hontalanná az országukon belüli harcok miatt. Ha ez a négymilliós tömeg – az adatok szerint – legalább kettő-négy éve hagyta el a hazáját, vajon miért most indultak el Európába – tette fel a kérdést a politikus. 

Az integráció kudarca

Deutsch Tamás az illegális- és gazdasági bevándorlók integrálásával kapcsolatban leszögezte: Európában az elmúlt fél évszázadban teljes kudarc volt. „A multikulturalizmus éppen ennek az integrációnak a kudarcából indult ki, annak hatására fogalmazódott meg. A liberális kurzus ezt a kudarcot próbálja egy vonzó lehetőséggé átformálni” – jelentette ki.

„A valóság ezzel szemben az, hogy ezek az emberek megtartják a szociokulturális hátterüket és semmilyen formában nem kívánnak alkalmazkodni az európai életkörnyezethez: megtartják a nyelvüket, a vallásukat, életfelfogásukat, viselkedési szabályaikat, a kulturális különbségek pedig egyre markánsabbak lesznek” – fejtette ki Deutsch Tamás.

Az európai parlamenti képviselő kitért arra is, hogy a bevándorlók általában a mélyszegények, a kirekesztettek táborát erősítik, a sajtó ferdítéseivel szemben pedig elenyésző a magasan képzett, jelentős hozzáadott értéket hordozó és teremtő személyek száma. „Aki tehát azt mondja, hogy a munkaerőhiányra ez a migráns tömeg a megoldás, az hazudik, hiszen – folytatta – csak tovább növeli az állástalanok számát és jelentős plusz költséget jelent az egyébként is túlterhelt szociális ellátórendszereknek. Az európai vezetőknek a meglévő problémákkal és saját polgáraikkal kellene foglalkozniuk” – húzta alá.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben