Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Biztonságosabb környezet

Átadták a Gyulai Pál utcai kutyafuttatót

2015. december 04. péntek

A kutyatulajdonosok nagy örömére befejeződtek a futtató felújítási munkálatai a Gyulai Pál utcában. A modernebb és az állatok számára biztonságosabb területet Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője adta át, aki reményét fejezte ki, hogy azt a kutyatartók örömmel és odafigyeléssel használják majd a jövőben.

A képviselő az átadón elmondta, hogy komoly lakossági igény volt a korábban rossz állapotú kutyafuttató felújítására, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy helyrehozzák és a kor igényeinek megfelelően, egy kutyás sportegyesülettel egyeztetve alakítják ki a kutyák és gazdáik kikapcsolódását szolgáló, elkerített területet.

Mint Szilágyi Demeter elmondta, az elemek kiválasztásakor a legfontosabb szempont a biztonság és az időtállóság volt, ezért csak szabvány szerinti és az országban elérhető legjobb minőségű elemeket építettek be. Hangsúlyozta, hogy a kutyafuttató lehetőséget kínál eltérő nagyságú kutyák számára egy-egy akadály gyakorlására, közös minőségi idő eltöltésére, hiszen az egészen kistestű kutyáktól a nagyobb testűeken át minden használó számára szükséges, hogy az állat testmozgási és tanulási igényeit valóban kielégítse.

Szilágyi Demeter reményét fejezte ki, hogy minden használó megtalálja majd a kutya ügyessége, foglalkozási igénye és mérete szerinti akadályt, amely eddig el nem érhető lehetőséget kínál a kutyatartók számára a szabad levegőn való idő eltöltésére, a közös tanulás és játék megvalósítására a Palotanegyedben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben