Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idén is jók voltak a kerület óvodásai

Józsefvárosba megérkezett a Mikulás

2015. december 04. péntek

Idén is jó volt minden Józsefvárosi gyermek – erről biztosították Sára Botond alpolgármester és a kerület önkormányzati képviselői a Mikulást, akinek az ajándékok kiosztásában is segédkeztek. A vidám hangulatú látogatásokon a kicsik az önkormányzat által felajánlott csomagokat nagy örömmel vették át.

A Százados úti Fecsegő-tipegők Bölcsődében a kisgyermekek dalok tanulásával készültek a Mikulás érkezésére. Mint az intézmény vezetője, Fischer Lászlóné elmondta, szombaton délutánonként családi programokat is szerveznek, amelyeken advent időszakában közösen készülnek karácsony ünnepére is.

A „fecsegő-tipegőknek” Sára Botond alpolgármester nyújtotta át a Mikulás-csomagokat. „Egy gyermek számára az egyik legnagyobb öröm, ha ajándékot kap, egy szép alkalom erre a Mikulás napja. A decemberi időszak ugyanakkor a felkészülésről, az egymásra való odafigyelésről, az örömről is szól.

A közös mézeskalácssütés, a kézműves foglalkozások során alkotott díszek, a dalok tanulása, mind segítik a gyermekek felkészülését a közelgő karácsonyra is” – mondta az alpolgármester. A bátrabb kisgyermekek a csomagok átadása után együtt énekelték el a Hull a pelyhes című dalt. 

Ferencz Orsolya a Mikulás üzenetével érkezett a Vajda Péter utcai Katica Bölcsőde és Napközi Otthonos Óvodába. A gyermekeknek – mint mondta – egy meglepetést küldött általa a kicsik kedves, nagyszakállú barátja, mert jól viselkedtek és nagyon ügyesek voltak az egész esztendőben. A válogatott finomságokat rejtő mikuláscsomagokért cserébe csak egy dalt vagy verset kért a csillogó szemű ovisoktól. A képviselő vidám perceket töltött a kicsikkel, akikkel – mint maga is négy gyermek édesanyja – könnyen megtalálta a közös hangot.

A Koszorú Napközi Otthonos Óvodában Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő először végignézte a pedagógusok bábjátékát, majd köszöntötte a kicsiket, és elmondta, hogy a Mikulás mindenkiről csak jót hallott, így ő maga is eljött átadni az ajándékokat.

A Tolnai Lajos utcai Tücsök-lak Bölcsődében Dudás Istvánné ült le a gyermekek közé. A képviselő maga is nagymama, beszélgetés közben elmondta a pedagógusoknak: nagyon örül, hogy Józsefvárosban ilyen sok bölcsődés korú van. A legkisebbek kíváncsian vették át a csomagokat, ami után közös dallal búcsúztatták a Mikulást. Az ünnepségre több szülő is ellátogatott, akik Dudás Istvánnéval együtt részt vettek az éneklésben.

Az önkormányzati támogatással megújuló Dankó utcai Napsugár Napközi Otthonos Óvodában a Mikulással együtt érkező Kaiser Józsefet a gyerekek dalokkal és versekkel köszöntötték, majd zajongva álltak sorba a piros puttonyból előkerülő csomagokért.  A képviselő elmondta a kicsiknek: fontos, hogy a következő évben is jól viselkedjenek.

A Kun utcai Hétszínvirág Tagóvodában Zentai Oszkár, a környék önkormányzati képviselője látogatta meg a gyerekeket. A képviselő a gyermekeknek elmondta: úgy értesült, hogy ebben az óvodában nagyon jók a gyerekek, ezért ide már pénteken küldött a Mikulás egy kis csomagot.

Guzs Gyula önkormányzati képviselő is a Mikulással együtt érkezett a Baross utcai Tesz-vesz Tagóvodába. Az óvodásokat azzal köszöntötte: idén ő írt levelet, amelyben tudatta a nagyszakállúval, hogy jók voltak.

A gyerekek a Jöjj el kedves Télapó című dallal fogadták a Mikulást, akitől édességet, Guzs Gyulától pedig ajándékcsomagot kaptak. A nagycsoportosok verssel, a kicsik énekkel köszönték meg a látogatást.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben