Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kerületi lakosok ingyen korcsolyázhatnak

Megnyílt a jégpálya Józsefváros főterén

2015. december 06. vasárnap

A borongós idő ellenére sokan kilátogattak december 6-án délelőtt a Horváth Mihály térre. A Józsefváros főterén megnyílt 340 négyzetméteres korcsolyapályát a kerületi lakosok ingyen használhatják február 8-áig. A pálya naponta reggel 8 és este 20 óra között várja a látogatókat. Délután 16 órakor, szintén a Horváth Mihály téren felállított adventi koszorú második gyertyáját Sántha Péterné alpolgármester gyújtotta meg.

Bár szomorkás volt december 6-án reggel az időjárás, ez nem szegte a józsefvárosi gyerekek, családok kedvét, és egyre többen és többen érkeztek kipróbálni a 10 órától nyitva tartó jégpályát. Volt, aki először lépett jégre, de sokan már többéves rutinnal csúsztak ki a pályára.

A 8 éves Bence a nagymamájával érkezett a korcsolyapályára. Mint mondta, tavaly próbálta ki először a korcsolyázást éppen itt, a józsefvárosi jégpályán. Idén azonban szeretne annyiszor kilátogatni, ahányszor csak lehet és reméli, februárra már nem lesz szüksége a pályát körülölelő kapaszkodóra sem. Az egy évvel fiatalabb Dávid az édesanyjával jött ki a jégpályára, ő már csak úgy rótta a köröket, mintha korcsolyával a lábán született volna. Sőt, tanácsokkal is segítette azokat, akiknek döcögősebben ment a korcsolyázás. 

Az oktatásra már tavaly is volt igény, ezért idén egy korcsolyatanár is naponta kilátogat a jégpályára és érdeklődéstől függően egyéni és csoportos órákat is tart majd – mondta Lakatos György, a pályát üzemeltető cég egyik munkatársa. A korcsolyázás a józsefvárosi lakosoknak ingyenes, így annak nem kellett fizetni, aki saját korcsolyával érkezett.

Ám annak sem kellett aggódnia, akinek még nincs korcsolyacipője, a pálya mellett lévő sátorban bérlési lehetőség is van. A 140 cm alattiak 400 forintért, a magasabbak 600 forintért kölcsönözhetnek korcsolyát, és ugyanennyibe kerül a pálya használata annak, aki nem kerületi lakos.

Lakatos György kérdésünkre elmondta, idén még a tavalyinál is nagyobb – 340 négyzetméteres – lett a pálya, amelyet igazi jég borít. A kiváló minőségű jeget a homokágyban fekvő gumiszalagokban keringtetett glikol nevű hűtőközeg biztosítja, amely a rálocsolt vizet megfagyasztja – tette hozzá.

A pálya megnyitójára kilátogatott Gondos Judit, Guzs Gyula, Soós György és Zentai Oszkár önkormányzati képviselők is, akik a csúszkáló családokat meginvitálták a főtéren felállított adventi koszorú délutáni gyertyagyújtására. A második gyertyát 16 órakor Sántha Péterné alpolgármester gyújtotta meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben