Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mindennap tornázik

Századik születésnapján köszöntötték Erzsi nénit

2015. december 22. kedd

December 20-án múlt száz éve, hogy Erzsi néni megszületett. A fizikailag és szellemileg is irigylésre méltó állapotban lévő, mosolygós és mozgékony hölgyet Zentai Oszkár köszöntötte otthonában egy kis ajándékkal és egy, a kormányfő által aláírt emléklappal.

Erzsi néni családja körében tartotta a születésnapi ünnepséget, a jeles alkalomra az Egyesült Államokban élő lánya, unokái és dédunokái is hazalátogattak. A szépkorú hölgy büszkén mesélte, hogy dédunokái, akik mind játszanak hangszeren, ünnepi koncertet adtak a helyi idősklubban. 

A hölgy Újpesten született, édesapja, bátyja, később fia is a postáslétet választotta hivatásnak. 34 évig dolgozott postatisztviselőként, a kollégák leendő nyugdíjaiért felelt. Munkáját annyira jól végezte, hogy miután ő maga is nyugdíjba ment, sokszor hívták vissza segíteni, helyettesíteni. Emellett egyre gyakrabban látogatott ki lányához az USA-ba, hogy a kint élő unokái mellett lehessen. Józsefvárosba 1961-ben költözött. 

Az elmúlt 40 évben Erzsi néni a családjával bejárta Európa nagy részét, a Közel-Keletet, eljutott Afrikába és az Egyesült Államok több nagyvárosába is. Sokat kirándult és sátrazott, a mai napig megőrizte mozgékonyságát. Minden reggel tornázik, szobabiciklizik, gyakran megy el sétálni a közeli megszépült közterekre, a Margit szigetre, vagy a Tabánba. „Mindig kell valami tennivalót találni, folyamatosan mozogni és beszélgetni kell, hogy az ember rugalmas maradjon” – fejti ki arra a kérdésünkre, hogy mi a hosszú élet titka.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben