Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ajándékok cipősdobozban

A legkisebbek karácsonya a Kesztyűgyárban

2015. december 23. szerda

A Biztos Kezdet Gyerekház karácsonyi ünnepségére – amelyhez csatlakozott a Baptista gyülekezet és a Józsefvárosi Önkormányzat is – olyan kerületben élő családokat vártak, akiknek nehézséget okoz ajándékot tenni a karácsonyfa alá. A Kesztyűgyár Közösségi Házban bábelőadással, zenés programokkal, és játszóházzal fogadták a legkisebbeket. A Baptista gyülekezet cipősdobozos ajándékai sok gyermeknek okoztak óriási örömöt. A programot Sántha Péterné alpolgármester nyitotta meg.

Mintegy ötven család részvételével tartotta meg karácsonyi ünnepségét a Biztos Kezdet Gyerekház december 22-én. Doró Dóra gyermekeivel érkezett a programra, a fiatal anyuka hozott is, és kapott is ajándékot. „Nagyon hálás vagyok a Biztos Kezdet Gyerekház munkatársainak, hogy egy ilyen magas színvonalú rendezvényt szerveztek nekünk. Igazi karácsonyi hangulat volt a közösségi házban” – fejezte ki örömét a kétgyermekes anyuka.

Sántha Péterné alpolgármester ünnepi köszöntőjében arra ösztönözte a kerületi lakosokat, hogy minél többen menjenek el az ilyen jellegű rendezvényekre. „Józsefvárosban az emberek önzetlenek, szeretik egymást, szívesen barátkoznak és nemcsak az ünnepekkor, hanem a hétköznapokon is” – emelte ki az alpolgármester.

A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék – amelyhez a Biztos Kezdet Gyerekház is tartozik – intézményvezetője lapunknak elmondta: a legkisebbek megajándékozása mellett a program jó alkalom volt arra, hogy népszerűsítsék a gyerekházat. Sólyom Attila a József utcai Baptista gyülekezet vezetője kifejtette, hogy Isten adta a legnagyobb ajándékot, az egyetlen fiát, Jézus Krisztust.

Az ajándékozás szellemében azonban a gyülekezetük és a Baptista Szeretetszolgálat is segített a cipős dobozokba valók összegyűjtésében. Az ajándékok mellett játszóházzal, ugrálóvárral, és kézműves programokkal várták a gyermekeket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben