Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kábítószer-ellenes stratégia

Józsefváros ismét támogatja a hatékony drogellenes küzdelmet

2015. december 29. kedd

A Józsefvárosi Önkormányzat a 2015-16-os évekre elfogadott kábítószer-ellenes stratégia keretében ellátási szerződést köt az Emberbarát Alapítvánnyal, továbbá több civil szervezetet anyagi támogatásban részesít.

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) tagja az Emberbarát Alapítvány, melynek célkitűzései között kiemelt szerepet kap a szenvedélybetegek komplex rehabilitációja. Az ellátási szerződés keretében az Alapítvány X. kerületi központjában 5 józsefvárosi férfi szenvedélybeteg számára biztosít bentlakásos férőhelyet. A szervezet által fenntartott Alkohol és Drogrehabilitációs Intézet olyan kezelőhely, ahol a drogfüggők komplex, hosszabb távú, bentlakásos rendszerben kapnak kezelést. Az ellátás része a munkaterápia, az iskolán kívüli képzés, a „védett” foglalkoztatás, a nyomon követés és az értékelés is.

Az önkormányzat ezen kívül több olyan civil szervezetet is támogatásban részesít, amelyek szenvedélybetegekkel foglalkoznak, és amelyek a KEF tagjai. Összesen 300 ezer forint költségtámogatást kapott a Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat Alapítvány, illetve a Roma-Magyar Kézfogás Közhasznú Alapítvány negyedmillió forintra pályázott egy 2016 első félévében megvalósuló, drogprevencióval és bűnmegelőzéssel foglalkozó józsefvárosi rendezvény szervezésének támogatása céljából. 

Szintén 300 ezer forintos támogatásban részesült a Megálló Csoport Alapítvány, amely drogprevenciós programra kért támogatását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben