Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kényelmesebb ügyintézés

Február 29-ig érvényesek a parkolási engedélyek

2016. január 01. péntek

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, a 2015. évre érvényes lakossági parkolási engedélyek 2016. február 29-ig lesznek érvényesek, így az igénylőknek az új évben két hónap áll majd rendelkezésükre, hogy kicseréljék, illetve megújítsák a gépjárműveikre szóló várakozási engedélyeket.

Mező János, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. parkolási igazgatójának tájékoztatása szerint – az önkormányzat rendeletének értelmében – már a 2015. évben kiadott lakossági engedélyek is 2016. február 29-ig lesznek érvényesek. A 2015. évi engedélyek cseréjére személyes ügyintézés esetében hétköznaponként már 9 órától várják az ügyfeleket. Emellett – tette hozzá – lehetőség van az elektronikus ügyfélkapu szolgáltatás használatára a www.jpsz.hu weboldalon, amely éjjel-nappal használható, a munkatársak pedig hétvégén is fogadják a lakossági igényeket.

Rendkívül fontos – hangsúlyozta –, hogy kizárólag a lakossági várakozási engedélyek érvényessége tart február 29-ig. Az egészségügyi, a gazdálkodói, a városrendészeti engedélyek 2016. január 31-én járnak le, ezek meghosszabbítását az ügyfélkapuban nem lehet kezdeményezni, továbbá az adminisztrációs díj továbbra is 3000 forint. Az egyes várakozási hozzájárulásokat, ha az igénylő személye, az állandó bejelentett lakcím, a gépkocsi üzemben tartási joga megfelel a jogszabályi előírásoknak, az igényléskor kiadják, de adótartozás esetén azt – a gépjárműadó-tartozás rendezésének igazolásáig – visszavonják. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben