Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiváló testmozgás a korcsolyázás

Diákok és családok kedvence a józsefvárosi jégpálya

2016. január 08. péntek

Nagy népszerűségnek örvend a Horváth Mihály téri korcsolyapálya. Hétköznap délelőtt a diákok, délután és hétvégén leginkább a családok csúszkálnak a Józsefváros főterén felállított mobil jégpályán. A február 8-áig működő pálya naponta reggel 8 és este 20 óra között várja a látogatókat.

Teljes gőzzel üzemel a józsefvárosi jégpálya a Horváth Mihály téren. Nem is csoda, hiszen a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából minden kerületi lakos ingyen használhatja a kerület főterén felállított, kiváló minőségű korcsolyapályát. Ottjártunkkor is mintegy 25-30 fiatal rótta a köröket.

Az ünnepi időszakban 400-500-an is eljöttek naponta, és ugyanez mondható el a hétvégi napokon, hétköznap azonban valamivel kevesebben látogatnak ki – mondta el Becker Dániel, a pályát üzemeltető cég egyik munkatársa. Iskolaidőben délután kettő óráig a környékbeli diákok járnak ki a jégpályára tanári kísérettel. Az osztályokkal előre egyeztetünk időpontot, így nem kell korcsolyacipőre várni, és a pályán sem alakul ki zsúfoltság – tette hozzá a szakember. 

A legtöbben a tér túloldaláról, a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumból érkeznek, de majdnem minden kerületi iskolából ellátogattak már a korcsolyapályára. Farkas Judit – aki 30 éve tanít a Csobánc utcai Bókay János Szakközépiskolában – osztályfőnöki óra alatt hozta ki a jégre a 10.B osztályt. Ez a csoport először jött ki a pályára, de több osztályban már rendszeres program a korcsolyázás, főként testnevelésóra alatt. Farkas Judit kérdésünkre elmondta, hogy még decemberben felmerült a korcsolyázás ötlete, de akkor nem tudtak rá sort keríteni.

„Az egyik diák emlékeztetett, hogy itt a Horváth Mihály téren tavaly is működött korcsolyapálya, ezért egy időpont-egyeztetést követően jöttünk ide. 10 perces sétára vagyunk, így adott, hogy jövünk még február 8-áig, amíg nyitva tart a pálya” – hangsúlyozta az osztályfőnök.

A gyerekek közül többen saját korcsolyával érkeztek, de akinek nem volt, az is jégre léphetett bérelt cipővel. Az egyik 16 éves fiú szerint remek a jég minősége. „ Sok helyen műjég van, ami nem csúszik eléggé, de ez a pálya kiváló, itt valódi jég van alattunk” – tette hozzá. 

Délutánonként és hétvégeken általában a családosok látogatnak ki a jégre, és már a kisgyerekeknek sem kell a pálya szélén maradniuk, hiszen kétélű korcsolyát is lehet bérelni 24-es mérettől. Mivel a pálya kivilágított, ezért sötétedés után is jöhetnek a korcsolyázni vágyók este 8 óráig. Ilyenkor leginkább a kamaszok és ifjú felnőttek csúszkálnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben