Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szelektív hulladékgyűjtés

Szemléletformáló program a Deák Diákban

2016. január 15. péntek

Újrahasznosítási napok néven tartottak bemutatót alsó tagozatosoknak a Deák Diák Általános Iskolában. A kicsiknek elmagyarázták a tudatos szemétgyűjtés fontosságát, majd kézműves foglalkozás keretében mutatták meg nekik, hogyan tudják a hulladékot újrahasznosítani.

A program egyik szervezője, Kovács Róbert lapunknak elmondta, hogy a gyermekekben minél korábban ki kell alakítani a tudatos hulladékgyűjtés szemléletét. Vetítővásznon megmutatta az iskolásoknak, hogy a világtengerek mekkora részét foglalják el az úszó szeméthegyek, és azt is, hogy egy évben Magyarországon két Gellért-hegynyi szemetet termelünk, amelynek 75 százalékát újra lehetne hasznosítani.

A vetítés után a kicsik kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol – természetesen ellenőrzött, megtisztított – hulladékból dísztárgyakat, ékszereket és hangszereket készítettek. Divatbemutatóra is sor került, amelyen újrahasznosított hulladékból készült ruhák voltak a főszerepben. A program részeként az elkészített hangszereket meg is szólaltatták, egy tanár vezetésével koncertet hallottak az iskolások.

A programot a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pályázatának jóvoltából rendezték meg. Következő pénteken ugyanezen az eseményen a felső tagozatos diákok vesznek részt. Kovács Róbert kiemelte: szeretnék egyre több iskolába elvinni a kezdeményezést, hogy minél több gyerek megismerje az újrahasznosítás módszereit. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben