Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosban is érzékelhető az áfacsökkentés

A Teleki téri piacon is olcsóbb lett a sertéshús

2016. január 19. kedd

A Teleki téri piacon is kedvező irányba változtak az árak, átlagosan 150-200 forinttal csökkent kilóként a sertéshús ára. A januártól életbe lépő áfacsökkentés a tőkehúsokra vonatkozik, a szalonnafélék, a belsőségek, valamint a fej, a láb és a farok továbbra is a 27 százalékos áfakörbe tartozik.

 Balázs Tamás hentes-kereskedőként dolgozik már hosszú évek óta a Teleki téri piacon. A férfi szerint Józsefvárosban az emberek nagyon alaposak a vásárlás területén, fontos nekik, hogy mit, hol és mennyiért vesznek meg. „A mostani áfacsökkentés pozitívan mozdította meg a vásárlóerőt. Több a vevő, és jól érzékelhető az átlagosan kétszáz forinttal csökkentett tőkehúsok iránti kereslet” – hangsúlyozta Balázs Tamás.

A hentes-kereskedő hozzátette: a jelentős áfacsökkentés ellenére sem fogják tudni felvenni a harcot a nagy multik áraival. „De, aki valóban friss, hazai terméket szeretne, az nem egy bevásárlóközpontban veszi meg a húst, hanem a hentesnél, például itt, a Teleki téri piacon. Mi közvetlenül a vágóhídról hozzuk el, majd kínáljuk vásárlóinknak a termékeinket, ezért is olyan sok a törzsvásárlónk” – emelte ki Balázs Tamás.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben