Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nagy összegű adomány a Heim Pál Kórháznak

Életmentő készülék a kis betegeknek

2016. január 21. csütörtök

Kiemelkedő támogatást, 12 millió forintot adott át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályának. Az adományból egy életmentő véralvadás-diagnosztikai készüléket vásárolnak, amely elengedhetetlen fontosságú a gyermekkori leukémia gyógyításához.

Fodor Zsuzsa, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kurátora elmondta, hogy a 12 millió forintos adomány áldozatkész magánszemélyek és cégek segítségével gyűlt össze. „Ebből az összegből egy modern véralvadás-diagnosztikai készüléket vásárol a kórház, amely a leukémiás és rákos gyermekeknél nélkülözhetetlen az életveszélyes, vérzéses állapotok elhárításában. A társadalmi összefogás és a segítőkészség olyan nagy volt, hogy az adományból még gyógyszertámogatásra is tud fordítani a kórház” – tette hozzá Fodor Zsuzsa.

Dr. Péter György, a Heim Pál Gyermekkórház hematológus főorvosa méltatta az adomány jelentőségét. „Ez a készülék egy olyan, ultramodern orvostechnikai berendezés, amely vérzés esetén segít az orvosnak – a véralvadási rendszer mérhető, pontos adataira támaszkodva – egy úgynevezett célzott véralvadási terápia kialakításában. A vérzés hatékony csillapításának tehát feltétele a rosszul működő vagy hiányzó alvadási komponensek pontos tisztázása. Így a legmegfelelőbb gyógyszeres eljárás kiválasztásával célzott, gyors vérzéscsillapítás válik lehetővé. Egy korszerű, minden igényt kielégítő véralvadás-diagnosztikai készülék nélkülözhetetlen, hiánya egy beteg gyermek életébe kerülhet” – hangsúlyozta a gyermekgyógyász.

Ma a fejlett világban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Magyarországon jelenleg körülbelül 3000 gyermek áll gondozás alatt leukémiás, illetve daganatos betegség miatt. A rosszindulatú daganatos betegségcsoport az 1 és 14 év közötti gyermekeknél a balesetek után második helyen áll a halálokok között.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben