Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkormányzat is támogatta a korszerűsítést

Informatikai fejlesztés a Fazekas iskolában

2016. január 26. kedd

Új, korszerű számítógépekkel támogatta Józsefváros önkormányzata és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium informatikai parkjának fejlesztését. A keddi ünnepélyes átadón Egry Attila alpolgármester hangsúlyozta: a nagy infrastrukturális beruházások mellett Józsefváros vezetése az oktatásra is kiemelt figyelmet fordít.

 A Józsefvárosi Önkormányzat és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) összesen 35 új számítógépet ajánlott fel a neves általános iskola és gimnázium részére, ezzel is hozzájárulva a diákok könnyebb jövőbeli munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez. 

Az átadón Egry Attila alpolgármester kiemelte: az önkormányzat vezetésének – amellett, hogy támogatta az iskola eszközvásárlását – sikerült olyan partnert találnia, aki nyitott volt arra, hogy társadalmi szerepvállalás keretében az oktatásba invesztáljon.

Így egy együttműködés keretében az MGYOSZ és Józsefváros önkormányzata közösen biztosíthattak 35 új számítógépet az iskola számára. „Ezzel elértük, hogy a mai kornak megfelelő informatikai eszközpark álljon rendelkezésre egy olyan iskolában, ahol magas színvonalú az oktatás” – fogalmazott Egry Attila. Az alpolgármester hangsúlyozta: az utóbbi években Józsefváros megmutatta, hogy sikeresen tud megújítani városrészeket, utcákat, tereket, képes nagy infrastrukturális beruházásokra, emellett az önkormányzat vezetése kiemelten kezeli az oktatási ágazatot is.

Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke beszédében leszögezte: a világban egyetértés van arról, hogy a technikai fejlődés megállíthatatlan, előbb-utóbb szinte mindenkinek rendelkeznie kell számítástechnikai ismeretekkel. „Nagy örömmel támogattuk az iskolát, mert ezzel a jövőbe fektettünk pénzt” – mondta Futó Péter.

Szokolai Tibor, a Fazekas Gimnázium megbízott intézményvezetője büszkén emlékeztetett arra, hogy az intézmény 1962 óta a matematikai tehetséggondozás fellegvára. Tanulóik a hazai és nemzetközi versenyeken, diákolimpiákon a legjobbak között szerepelnek.

Mint elmondta, az informatika tantárgy oktatásához nagy szükségük van támogatókra, ezért is örültek neki, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat az MGYOSZ-el karöltve segítette a gépek beszerzését. „A támogatás is azt jelzi, hogy a kerület vezetésének fontosak a helyi iskolák” – fogalmazott az igazgató.

Az új számítógépek nyolcmillió forintba kerültek, az önkormányzat vezetése kétmillió forinttal támogatta a géppark korszerűsítését. A 35 új gépet az iskola informatika szaktantermében használhatják a tanulók.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben